İŞ-KUR'dan Van İşgücü Piyasası Talep Araştırması

İŞ-KUR'dan Van İşgücü Piyasası Talep Araştırması

Van'da işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile Türkiye İş Kurumu tarafından işgücü piyasası talep araştırması yapıldı.

VAN- Van'da işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile Türkiye İş Kurumu tarafından işgücü piyasası talep araştırması yapıldı.

 

2012 yılı içerisinde yapılan çalışmalardan elde edilen veriler doğrultusunda Van genelinde açık iş oranının yüzde 1.5 olarak hesaplandığının belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Sektörler itibariyle bakıldığında en yüksek açık iş oranının yüzde 11,2 ile Bilgi ve İletişim sektöründe olduğu görülmektedir. Bilgi ve iletişim sektörünü yüzde 3,6'lık açık iş oranı ile Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri sektörü ve yüzde 2,6 lık açık iş oranı ile Elektrik, Gaz, Buhar, İklimlendirme Üretimi ve Dağıtımı sektörü izlemektedir."denildi.

 

"En Yüksek Açık İş Oranı Profesyonel Meslek Mensuplarıdır"
Meslek grupları itibariyle en yüksek açık iş oranının yüzde 3,5 ile Profesyonel Meslek mensuplarına ait olduğunun belirtildiği açıklamada, " Açık iş oranının yüksek olduğu diğer ana meslek grupları ise yüzde 3,0 ile Yöneticiler ve yüzde 2,3 ile Teknisyenler, Teknikerler ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları'dır.
İl genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş meslek ise şu şekilde; Reyon Görevlisi, Kasiyer, Elektronik Teknikeri, Dağıtıcı(Posta Dağıtım Hizmetleri) ve Muhasebeci olduğu ortaya çıktı.
Van İli İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre 2012 yılının Aralık ayı sonu itibarıyla net istihdam artışı beklentisi yüzde 5,2 iken bu beklenti 2013 yılı Haziran ayı sonunda 11,3 puan artışı göstererek artı değer olarak yüzde 6,1'e yükselmiştir." denildi.

 

"En Fazla İstihdam Artış Beklentisi Olan Beş Meslek"
Açıklamada, "2012 Yılı Aralık ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisi olan ilk beş meslek şu şekilde sıralanmaktadır: Temizlik Görevlisi, Pazarlama(Satış Temsilcisi), Satış Elemanı(Tanıtım), Reyon Görevlisi ve Mobilya İmalatçısı/Mobilyacı (Ahşap) tır. Aynı dönem itibariyle net istihdam azalışı beklenen meslekler ise Soğuk Demirci, Beden İşçisi(İnşaat), İnşaat Elemanları Kalıpçısı (Elle) Sıvacı ve Duvarcı şeklinde sıralanmaktadır." denildi.
(Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.