İstanbul ve Diyarbakır'daki İHL müdürleri bir araya geldi
İstanbul ve Diyarbakır'da bulunan İmam Hatip Lisesi müdürleri ile Kur'an-ı Kerim öğretmenleri, daha verimli İmam Hatipler için istişare toplantısında bir araya geldi.
İstanbul ve Diyarbakır'da bulunan İmam Hatip Lisesi müdürleri ile Kur'an-ı Kerim öğretmenleri, Diyarbakır ÖNDER İmam Hatipliler Derneği koordinesinde ve İl Müftülüğünün ev sahipliğinde, daha verimli İmam Hatipler için istişarede bulunmak üzere toplantıda buluştular.
İmam Hatip Liseleri arasında gönül bağı oluşmasına da katkı sağlayan istişare toplantısında, müdürler, okullarında yaptıkları çeşitli faaliyetleri diğer katılımcılara anlattılar.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştiği toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, Diyarbakır'da İmam hatip okullarının sayısında ciddi bir artış gösterdiklerini kaydetti.
Bulut, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 37 tane lisemiz mevcut. 6 tanesi proje okulu! Geçen yıl 50 olan İmam Hatip Ortaokulu sayımız bu yıl 137'ye çıkmış durumda. Türkiye ortalaması yüzde 14 iken, bu oran şu anda yüzde 29.59. Biz, nicelik-sayı olarak arttırdık. Rabbim, nitelik olarak daha güzel öğrencilerin yetişmesine vesile kılar inşallah!" dedi.
Programda kısa bir konuşmada bulunan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır da "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinizin ayrı ayrı emrinizdeyiz. Özellikle meslek dersi hocalarımız; kürsüler, mihraplar ve minberler emrinizdedir. Vaaz vermek ve cemaatle buluşmak istediğinizde sizin desteğinizi almaktan gurur duyarız. İmam Hatip, İlahiyat ve Diyanet olarak, bizim bu manevi hizmeti en güzel şekilde yerine getirmemiz boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.
İmam hatipli gençlerin sosyal yardım çalışmaları göz dolduruyor
İstanbul Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Koç, okullarındaki sosyal, sportif, eğitim ve benzeri dallardaki çalışmalarıyla ilgili bir sunumda bulundu.
Okullarındaki gençlerin yaptıkları ve göz dolduran sosyal yardım çalışmalarına da değinen Koç, "Bir öğretmenin başkanlığında, tamamen öğrencilerimizin götürdüğü sosyal yardımlaşma faaliyetlerimiz var. 13 ailenin kirasından elektrik suyuna kadar her şeyini karşılıyoruz. Ayrıca 2 tane kanser hastasının tedavisini üstleniyorlar. Öğrenciler, kendi aralarında organize oluyorlar, topluyorlar, kendi başlarına komşu okullarda kermes düzenliyorlar. Oluşturdukları kaynaklarla bu hastalara ve ailelere bakıyorlar." şeklinde konuştu.
"Bize saldıran insanlar sadece silahıyla saldırmıyor"
İmam Hatip Liselerinde cevher niteliğinde çok sayıda öğrencinin bulunduğuna inandıklarını belirten Koç, yapılması gereken şeyin ellerinden tutmak olduğuna değindi.
Koç, son olarak şöyle konuştu: "İçimizde gerçekten cevherler yaşıyor. Sevdalı bir öğretmen bulduğunuzda emin olun okullarımızın çoğunda çok sayıda cevher bulunduğunu göreceğiz. O çocukların sadece elini tutmamız gerekiyor. Bize saldıran insanlar, sadece silahıyla saldırmıyor. Kültürüyle, sinemasıyla, televizyonuyla da saldırıyor. Bu alanları da boş bırakmamalıyız. Bu alanları boş bıraktığımız zaman sadece saldırılara maruz kalıyoruz. Savunma yapabildiğimiz yerde yapıyoruz, yapamadığımız yerde de teslim oluyoruz. İmam Hatip Liselerinde ben sanat ve spor faaliyetlerini destekliyorum. Bu çocukların kendilerini ifade edebilmeleri gerek."
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.