İTTİHADUL ULEMA' da medrese ve hafızlık kayıtları devam ediyor

İTTİHADUL ULEMA' da medrese ve hafızlık kayıtları devam ediyor

İslami ilimler alanında talebe yetiştiren Alimler ve Medreseler Birliği'nde medrese ve hafızlık kayıtları için başvuru süreci devam ediyor.

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde kız ve erkek öğrencilere yönelik medreseleri bulunan İTTİHADUL ULEMA, 16 Mayıs itibariyle medrese ve hafızlık eğitimi için başvuru kayıt sürecini başlattıklarını ve kayıt sürecinin temmuz ayının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Kayıt ve eğitim süreci, imkân ve olanaklar ile sunulan hizmetler hakkında bilgi veren İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Nazım Şimşek tek gayelerinin İslami ilimlerde hayırlı bir nesil yetiştirmek olduğuna vurgu yaptı.

Allah'ın insanlara sayısız nimetler verdiğini ve bu nimetlerden birisinin de göz aydınlığı olan çocuklar olduğunu ifade eden Şimşek, "Eğer bugün çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirirsek bu dünyada göz aydınlığımız olduğu gibi ahirette de kurtuluş ve cennet vesilemiz olurlar. Çocuklarımıza karşı birinci derece sorumluluğumuz onları Allah'ın razı olacağı bir ilim ve terbiyeyle yetiştirip büyütmektir." diye konuştu.

"Çocuklarımıza Allah'ın ahkamlarını onlara öğreterek korumuş oluruz"

Konuşmasının devamında Kur'an ve Hadisten örnekler sunan Şimşek, "Allah (Azze ve Celle) bize şöyle tavsiyede bulunuyor; 'Ey iman edenler kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyunuz' Bu ayeti kerime nazil olduğunda Hazreti Ömer, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselam)'e 'Ey Allah'ın Resulü kendimizi koruyoruz, çocuklarımızı nasıl koruyacağız?' diye sorduğunda Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu; 'Allah'ın size emrettiği şeyleri onlara emredersiniz, Allah'ın sizi nehyettiği şeylerden onları nehy ederseniz çocuklarınızı, ailenizi korumuş olursunuz.' Çocuklarımıza Allah'ın ahkamlarını ve nehyettiği şeyleri öğreterek, İslam'ın güzel ahlakıyla, edebiyle, terbiyesiyle çocuklarımızı yetiştirip büyütürsek çocuklarımızı korumuş oluruz." şeklinde aktardı.

"Medreseler topluma önderlik edecek nesiller yetiştirmiştir."

İTTİHADUL ULEMA olarak ümmetin çocuklarına Allah'ın emrettiği ve nehiy ettiği şeyleri öğretmenin beraberinde İslam'ın ahlakını ve İslami ilimleri öğretme konusunda hazır olduklarını dile getiren Şimşek, "Medresedeki Seydalarımız ümmetin çocuklarına İslami ilimleri öğretme, güzel bir terbiye ve ahlakla yetiştirme konusunda kendini vakfetmiştir. Medreseler kurulduğu günden günümüze kadar önemli şahsiyetleri, iyi ahlaklı, terbiyeli, toplum içerisinde topluma önderlik edecek nesiller yetiştirmiştir." dedi.

"Peygamberler dirhem değil, ilmi miras olarak bırakmışlardır"

Şimşek, "Medreseler, Peygamber Efendimiz' in temelini atmasıyla kurulmuştur. Peygamber Efendimiz, Mekke döneminde Dar-ul Erkam'ı kurarak Müslümanlara İslami eğitim vermiş, Kur'an'ı ve İslam ahkâmını öğretmiştir. Medine'ye hicret ettiğinde yine Suffa Medresesini kurarak ümmetine Kur'an, sünnet ve İslam ahkâmını öğretmiştir. Peygamber Efendimizin vefatından sonra peygamberin varisi olanlarda bu görevi icra etmiş, bunu yerine getirmeye çalışmış ve günümüze kadar bu İslami eğitimi devam ettirmişlerdir. Peygamber Efendimiz ve diğer peygamberler, kendilerinden sonra herhangi birine dirhem değil, ilmi miras olarak bırakmışlardır. Peygamberin varisleri olan alimler de aldıkları bu ilim öğretme görevini sürdürmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

"16 Mayıs itibariyle kayıtlarımızı başlattık, temmuz ayının sonuna kadar devam edecek"

Medrese kayıt sürecinin temmuz ayının sonuna kadar devam ettiğini hatırlatan Şimşek, şu açıklamalara yer verdi:

"İTTİHADUL ULEMA olarak Peygamber Efendimizin bize miras bıraktığı bu İslami ilimleri, İslam ahlakı ve adabını çocuklarımıza öğretmekle görevliyiz, sürdürüyoruz. Biz 16 Mayıs itibariyle kayıtlarımızı başlattık, temmuz ayının sonuna kadar devam edecek. Medreselerimiz doğu ve güneydoğuda ağırlıklı olmak üzere batı illerin çoğunda mevcuttur. Erkek ve kadınlara yönelik İslami ilimlerin öğretildiği medreselerimizle beraber hafızlıklarımız da var. Medreselerimize kayıt yaptırmak isteyen aileler medreselerimizin bulunduğu yerlere giderek veya sosyal medya hesabımızda paylaştığımız numaraları arayarak kayıtlarını oluşturabilirler."

"Çocuklar medresede İslami ilimleri öğrenirken açıktan da okullarını okumaktadırlar"

Çocukların İslami ilimlerin beraberinde fenni ilimlerini de devam ettirebilme imkanlarının olmasıyla hem dünya hem de ahiretlerini kurtarabileceklerini söyleyen Şimşek, "Medreselerimizde İslami eğitim verildiği gibi aynı şekilde medreseye gelen talebelere okul okuma imkânı da veriliyor. Öğrenciler 5-6 yıl içerisinde medresede İslami ilimleri öğrenirken açıktan da okullarını okuyorlar. Bu şekilde hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtarmış oluyorlar. Allah-u Teala medreseye göndereceğiniz talebeleri ahirette bizim için azık ve bizi bu konuda muvaffak kılsın." diye açıklamalarda bulundu.

6cb9c9a0-de6c-4f68-a04d-40c942232735.jpg

d203f948-4ac6-43b7-b3ee-ba39023ee2b1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.