İzmir Umut Kapısı, Mayıs ayında 100 aileyi sevindirdi
İzmir Umut Kapısı Derneği yönetimi, dernek binasında kuruluş amaçları, yardım çalışmalarının işleyişi ve Mayıs ayında yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
İZMİR – İzmir Umut Kapısı Gıda Bankası Yardım Derneği, İzmir merkez ve ilçelerinde fakir, yoksul ve yetimlere yardımlarını sürüdürüyor.
Umut Kervanı Yardım Platformuna üye olan İzmir Umut Kapısı, her ay düzenli olarak yaptığı yardımlarını Mayıs ayında da devam ettirdi. Dernek, Mayıs ayında gıda, ev eşyası ve nakdi olmak üzere 100 aileye yardım ulaştırdı.
İzmir Umut Kapısı genel başkanı Hacı Şani, dernek binasında, kuruluş amaçları, gelen başvurular, yardım çalışmalarının işleyişi ve Mayıs ayında yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
“Amacımız, toplumdaki maddi ve manevi ihtiyaçları gidermektir”
Dernek Başkanı Şani, İzmir Umut Kapısını 2012 yılında kurduklarını belirterek, “İzmir Umut Kapısı Derneği,kurulduğu günden beri, hayır işlerini yapan ve yapmaya çalışan bir dernektir. Kuruluş amacımız, toplumdaki maddi ve manevi ihtiyaçları gidermektir. Maddi ihtiyaçları giderme çerçevesinde, dulların, yetimlerin, öksüzlerin ve terk edilmişlerin sesi olmaya, feryatlarını hayır sahiplerine ulaştırma gayreti içerisinde olan bir kurumuz. Toplumda bilindiği gibi manevi bir çöküntü mevcuttur. Bu çöküntünün derin etkilerini gidermek için, manevi çalışmalarımız da vardır. Yani iki yönlü bir çalışma yapmaktayız” dedi.
“ Gelen başvuruları hiçbir farklılık gözetmeden değerlendiriyoruz”
Toplumun her kesiminden kendilerine yardım başvurusu yapıldığını dile getiren Şani, şunları söyledi: “Bize, gelen başvuruları kişinin diline, dinine, ırkına, lisanına göre asla değerlendirmiyoruz. Bize kim başvurursa, onun başvurusunu kabul ediyoruz. Bu çerçevede sizinle birkaç rakamı paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar 684 aile İzmir Umut Kapısı’na başvurmuş durumda. Bunların 250 tanesini savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerimiz oluşturuyor. 434 İzmirli aile de bize başvurmuş durumda. Bunların başvuruları hiçbir farklılık gözetilmeden değerlendiriliyor ve gerekli yardımlar yapılıyor.”
“Gelen başvuruları titizlikle değerlendiriyoruz”
Şani, İzmir Umut Kapısı’na yapılan başvuruların hangi aşamalardan geçtiğini şu şekilde anlattı: “Bize bir muhtaç aile başvurduğunda, başvurusunu bir dilekçe karşılığında kabul ediyoruz. Onlardan talep ettiğimiz resmi evrakları tamamladıktan sonra, kendi adlarına bir dosya oluşturuyoruz. Bu dosyayla birlikte tespit komisyonumuzdaki kardeşlerimiz evlerinde, hanelerinde başvuru yapmış muhtaç aileyi ziyaret ediyorlar. Gözlemlerde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerini ve gözlemlerini bir rapor halinde yönetim kurulumuza sunuyorlar. Yönetim kurulumuz değerlendirmeyi yaptıktan sonra, gerekli gördüğü ailelere maddi yardımlar yapıyor. Gıda yardımı, ev eşyası yardımı, giyim yardımı ve buna benzer yardımlar yönetim kurulumuzun takdiriyle ailelerimize ulaştırılmaya çalışılıyor.”
“Mayıs ayında 100 aileye yardım ulaştırdık”
Mayıs ayında yapılan yardım çalışmaları hakkında da bilgi veren Şani, 100 aileye yardımda bulunduklarını belirterek, “Biz İzmir Umut Kapısı olarak elimizden geldiğince her ay muhtaç ailelere yardımlarda bulunmaya, onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu noktada Mayıs ayında da çalışmalarda bulunduk. Mayıs ayında 72 aileye gıda yardımında bulunduk. 25 aileye et yardımında bulunduk. 2 aileye nakit para yardımı ve bir aileye de ev eşyası yardımı yaptık. Toplamda maddi olarak değerlendirdiğimizde, 4 bin 712 TL gibi bir yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bundan sonraki aylarda da ulaştırmaya çalışacağız. Şu anda yoğun olarak yardım faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz yerler, İzmir Merkez, temsilciliklerimizin bulunduğu Bayraklı ve Menemen ilçeleridir. Bir de Aliağa ilçesinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımızda aynen merkezde uygulandığı gibi, bu ilçelerimizde de yardım faaliyetlerimiz, tespit komisyonlarımız çalışmalarını devam ettiriyor.” şeklinde konuştu.
“Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz”
Şani, son olarak hayırseverlere seslenerek şunları söyledi: “Biz, hayırsever kardeşlerimizin her zaman cömertlikleriyle karşılaştık. Malumunuz, içinde bulunduğumuz üç aylar bereketin, hayrın, yardımlaşmanın yaygın olduğu aylardır. Özellikle paylaşmanın had safhaya ulaştığı Ramazan ayına yaklaşmış durumdayız. Hayırsever kardeşlerimizden şunu talep ediyoruz. İzmir Umut Kapısı Derneği hayırseverlerle muhtaçlar arasında bir köprüdür. Hayırsever kardeşlerimiz eğer yardımlarını Umut Kapısına ulaştırırlarsa, eminim ki Umut Kapısı da ihtiyaç sahiplerine bu yardımları çok büyük hassasiyetlerle ulaştıracaktır. Bu manada tüm hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını, zekatlarını, fitrelerini Umut Kapısıyla paylaşmalarını ve Umut Kapısı üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarını istiyoruz.Şimdiden Allah bütün hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin.” (İlyas Yıldız –İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.