KGM için 3 bin 500  taşeron işçiye kadro talebi

KGM için 3 bin 500 taşeron işçiye kadro talebi

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (Yol-İş Sendikası) Van 1 Nolu Şubesi Yönetimi, şu an Ulaştırma Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’ndan, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) için 3 bin 500 kişilik kadro talebinde bulunduğunu söyledi.

Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı, 5 yıllık zamanaşımı ve sendika üyeliğinin işverene bildirildiği tarih gözetilerek açılan davaların hepsinde aşama kaydedildiğini belirterek, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne açılan davaların sağlıklı bir şekilde, en kısa zamanda biteceğini ifade etti.

Konuya ilişkin İLKHA’ya konuşan Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı, taşeron konusunun bugün gündeme gelmesinde Yol-İş’in çok büyük payı olduğun unutulmaması gerektiğini belirterek, şu an Ulaştırma Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’ndan, Karayolları Genel Müdürlüğü için 3 bin 500 kişilik kadro talebinin olduğunu söyledi.

“Van bölgesinde şu ana kadar 846 işçi kadroya girdi”

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı bölgelerden 6 bin 417 işçinin kadroya geçirildiğini ve bunlardan büyük bir çoğunluğunun Van bölgesinden alındığını anımsatan Çalımlı, “Türkiye Yol-İş Sendikası olarak İnşaat iş kolunda örgütlüyüz. Karayolları Bölge Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Devlet Havalimanları ve özel idarelerde örgütlüyüz. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı bölgelerimizde taşeron işçi  tabir etiğimiz 6 bin 417 arkadaşımız geçen yılın Ekim ve Kasım aylarında kadroya geçmiş oldu. Bu kadrolardan en fazlasını Van bölgesi aldı. Van Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinden şu ana kadar 846 arkadaşımız kadroya geçmiş oldu. Tabi sendika olarak bunlarla ilgili çalışmalarımız son 5 yıldır devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerin, muvazaalı olduğunu tespit ettiklerini ve bu konuda dava açtıklarını belirten Çalımlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2010 yılında biz taşeron işçilerini sendikamıza üye yaptık. Üye yaptıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğüne dava açtık. Bunların çalıştırılmasıyla ilgili muvazaa olduğunu yani hileli çalıştırıldığı tespiti yapıldı. Karayolu Bölge Müdürlüğü’ne açtığımız bu tespit davasını kazandık. Karayolları Genel Müdürlüğü de bu davayı Yargıtay’a götürdü. Yargıtay bu kararı işçilerin lehine onadı. Bu kararlar onaylandıktan sonra siyasi çalışmalar, girişimler devam ediyordu. En son Sayın Başbakanımız 20 Nisan 2015 tarihinde yaklaşık 15 bin kişinin toplandığı Ankara Arena Salonu’nda müjdeyi verdi. Dediğimiz gibi ekim ve Kasım aylarında Türkiye genelinde 6 bin 417 arkadaşımız da kadroya alındı.” diye konuştu.

“Üyelerimizin davasında olumlu gelişmeler bekliyoruz”

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne açılan davaların sağlıklı bir şekilde, en kısa zamanda biteceğini dile getiren Çalımlı, şu an Karayolları Genel Müdürlüğü için 3 bin 500 kişilik kadro taleplerinin olduğunu söyledi.

Çalımlı, “Tabi kadro çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü bazında da devam ediyor. Buna ilişkin   arkadaşlarımızın davası var. O arkadaşlarımızın davası devam ediyor. Hiç davası açılmamış ancak aynı kapsamda çalıştırılan arkadaşlarımız var, onlarla ilgili mücadelemiz de devam ediyor. Ancak ikinci davası olan arkadaşlarımızla ilgili de olumlu gelişmeler bekliyoruz.  Ulaştırma Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’ndan, Karayolları Genel Müdürlüğü için 3 bin 500 kişilik kadro talebi var. Bu kadrolar onaylanır ve vizeleri verilirse ki bugünlerde olumlu bir sonuç bekliyoruz. Bu yönde ikinci bir davası olan ve davası olmayıp da aynı kapsamda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı protokol çerçevesindeki şartları taşıyan üyelerimiz de kadrolarını almış olacaklar diye bekliyoruz.” dedi.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.