Kırtasiye alışverişlerinde yoğunluk

Kırtasiye alışverişlerinde yoğunluk

Yaz tatilinin ardından başlayan yeni eğitim-öğretim döneminde kırtasiyeler, alışverişin yoğun olduğu günleri yaşıyor.

Batman'da yaz tatilinin ardından başlayan 2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılında kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

Yapılan zamlardan her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten kırtasiyeciler, buna rağmen yeni sezonun hareketli geçtiğini dile getiriyorlar.

9 Eylül Pazartesi günü başlan 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiyelere giden veliler, çocuklarını eksiksiz bir şekilde okula gönderebilmenin telaşını yaşıyor.

Kırtasiyeciler de, velilere 'merdiven altı' diye tabir edilen ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması noktasında tavsiyelerde bulunuyor.

"Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor"

Piyasadaki zam durumunun farkında olan velilerin kırtasiye ürünlerindeki artışı da normal karşıladığını dile getiren kırtasiye esnafından İbrahim Ekinci, "Şu anda yoğun bir sezona başladık. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm veli ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Kırtasiyemizde kırtasiye ürünlerimiz, kaynak kitaplarımız, YKS kitapları ve ana okuldan liselere kadar kitap setlerimiz mevcuttur. Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor. Kasım ayına kadar yoğunluğun olmasını bekliyoruz." dedi.

Velileri 'merdiven altı' diye tabir edilen kalitesiz ürünlere karşı uyaran Ekinci, "Özellikle veliler ürünleri seçerken dikkatli olmalıdır. Kanserojen ürünler piyasaya sürülüyor. Çocukların sağlığına dikkat edilmelidir. Kanserojen ürünleri CE etiketine bakarak fark edebilirsiniz." ifadesini kullandı.

"Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz"

Kırtasiyecilerin eylül ayını sabırsızlıkla beklediklerini belirten kırtasiyeci esnafı Sinan İren, "Kırtasiye sezonu yılda bir yaşanıyor. Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu hafta kırtasiye sezonumuz başladı. Yoğunlukta çanta, kırtasiye malzemeleri satılıyor. Elhamdülillah şu anda satışlarımız iyidir. Ailelere tavsiyemiz özellikle taklit ürünlerden sakınmalarıdır. Kalitesiz ürünlerin genelde kanserojen özelliği vardır. Bilinen ve tanınan markaların alınmasında fayda var." şeklinde konuştu.

"Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz"

Eğitim yuvalarının ticarethane yapılmaması gerektiğine değinen velilerden Mehmet Emin Gültekin, "4 öğrenci okutuyorum. Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz. Okul çantaları ve malzemelerin fiyatları çok yüksektir. 4 öğrenci okuttuğum zaman da haliyle maddi olarak etkileniyor. Özel okula gönderdiğim bir çocuğum var. Okul, elbise için 300 lira para istiyor. Bir test için 40 liralık masraf çıkıyor. Bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Pahalılık had safhada, herkes bu fiyatları ödeyecek durumda değildir. Okul bir eğitim yuvası, o gözle bakılmalıdır. Öğrenci öğretmen ilişkisinde anne baba şefkati gereken bir kurum olmalıdır. Okulların fiziki yapısında bir sıkıntı yok. Sadece pahalılıktan yakınıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.