Köylüler, Okulları İçin Kalıcı Bir Öğretmen İstiyor
Van merkeze bağlı Meydancık Köyü sakinleri; köy okuluna yıllardır kalıcı bir öğretmen atanmadığını belirtirken bunun özellikle çocuklarının eğitimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
VAN- Van merkeze bağlı Meydancık Köyü'ne yıllardır milli eğitim tarafından kalıcı bir öğretmen atanmamış. Çocuklarının, eğitim bakımından olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen köylüler, milli eğitim tarafından köylerine kalıcı bir öğretmenin atanmasını istiyor.
Köy sakinlerinden Nizamettin Keleş, şu ana kadar köylerine gelen hiçbir öğretmenin düzenli olarak kalmadığını belirterek, "Bir ilkokulumuz var. Her sene birkaç öğretmen geliyor; ama hiçbiri köyümüze kalıcı olarak atanmıyor. Bazıları ücretli bu işi yapıyor bazıları da asker öğretmen diye birkaç ay kalıp gidiyor. Okul, yaklaşık 20 gündür açılmış, buna rağmen yeni gelen öğretmen gideceğini söylüyor. Bizler ve çocuklarımız 6 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Milli eğitimden ricamız, köyümüze kalıcı bir öğretmen atasınlar." dedi.
"Çocuklar Hiçbir Şey Öğrenmiyor"
Öğretmenlerin devamlı değişmesi nedeniyle çocukların olumsuz etkilendiğini belirten Keleş, " Her öğretmen gittiğinde diğer öğretmenin gelmesi yaklaşık üç aylık bir zaman alıyor. O boşta geçen zaman içinde çocuklar hiçbir şey öğrenmiyor. Çocuklar bu küçük yaşta bir temel almazlarsa hangi yaşta alacaklar. Çocuklarımızın ilerde insanlara faydalı birer birey olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Köylerinin başlıca geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Keleş, bu yıl hayvan besiciliğinde büyük zararlar yaşadıklarını söyledi. Keleş, "Bu sene kıtlık olduğu için ot alamadık. O yüzden hayvancılıktaki verimde düştü. Bu yıl koyunun tanesi 200 lira. Halbuki geçen senelerde koyunun tanesi 600 liradan aşağı değildi. Bundan da en çok hayvan besiciliği yapan biz köylüler zarar ettik. Et balık kurumu etini kilosunu bizden 10 liraya alıyor; ama kasap ve marketlerdeki fiyatı ise 20 liradan aşağı değil. Anlayacağınız; olan hayvan besicilerine oluyor." diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.