Kürdistan Parlamentosu seçimleri için adaylık başvuru süresi uzatıldı

Kürdistan Parlamentosu seçimleri için adaylık başvuru süresi uzatıldı

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Erbil Ofisi Başkanı Meriwan Muhammed, Kürdistan Parlamentosu seçimleri için siyasi parti ve adayların başvuru sürelerinin uzatıldığını duyurdu.

Meriwan Muhammed, "Kürdistan Parlamentosu seçimlerine katılmak isteyen bireysel adaylar ile koalisyonların kurulması ve tescili için başvuruların son teslim tarihi bugündü ancak son tarih 4 Temmuz'a kadar uzatıldı." dedi.

"İlk etapta 10 siyasi parti listelerini sunarak kura yoluyla listelerini alma aşamasına gelmişken, ikinci etapta iki siyasi parti kayıt yaptırarak toplam kayıtlı siyasi parti sayısı 12'ye ulaştı." diyen Muhammed, 2 koalisyon, 14 Türkmen aday, 7 Hıristiyan aday ve 14 genel aday bulunduğunu bunların yanı sıra ilk etapta 18 adayın başvurusunun alındığını söyledi.

Meriwan Muhammed, "Daha önce numaralandırılan parti ve adaylar aynı kalacak ve değişmeyecek. İkinci turdaki parti ve adayların numarası, dağıtılan sayının ardından belirlenecek." ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, Parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024'te yapılmasına karar verildiğini duyurmuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.