Kürt Sorunun Akademik Ortamda Tartışılması Anlamlı

Kürt Sorunun Akademik Ortamda Tartışılması Anlamlı

Osmanlı'dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu yapılan sunumlarla son bulurken, Kelhaamed Dergisi yazarlarından Cevdet Kahraman Sempozyumu İlke Haber Ajansına değerlendirdi.

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi tarafından 06- 08 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen ve 65 bildirinin okunduğu Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu 3 gün sürdü.

 

Sempozyumu değerlendiren Kelhaamed Dergisi yazarlarından Cevdet Kahraman Bingöl üniversitesinin yapmış olduğu sempozyumda katılımcı olarak bulunduğunu hatırlatarak, 80 yıllık bir inkar ve asimilasyon politikasından sonra böyle bir sorunun akademisyenler tarafından üniversitede konuşulması ve tartışılmasının anlamlı olduğunu ancak dinleyiciler açısından katılımın yetersiz olduğunu söyledi.

 

Dinleyicilerin az olması ve Bingöl halkının ilgisizliğinin yeteri kadar tanıtımın yapılmadığına bağlayan Kahraman, "Kürt sorununun Türkiye'deki sorunların başta geleni ve en önemlisidir. Ve siz bunu akademik ortamda akademisyenlerle bilimsel konuşup tartışıyorsanız, Her katılımcıyı 20-30 kişi değil, normalde binlerce kişinin dinlemesi ve takip etmesi gerekir. Burada ya yeteri kadar tanıtım yapılmadı ya da halkın ilgisizliğinin yattığını" söyledi.
Kürt sorunun konuşulduğu uluslararası Sempozyuma 70-80 katılımcının katıldığını belirten Kelhaamed Dergisi Yazarı Cevdet Kahraman, "Sonuç bildirgesi itibarıyla, katılımcıların sunumları içerik olarak doyurucuydu. Beni üzen durum ise böylesi önemli bir sorunun uluslararası bir sempozyumda konuşulup, tartışılmasına rağmen yeteri kadar tanıtım ile ilgi ve alakanın olmaması doğrusu üzücü bir durumdur" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.