Lübnan'da yakıt ve ilaç sıkıntısı krize dönüşüyor
UNICEF, geçen yıl ağustos ayında Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamadan bu yana ülkenin büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını açıkladı.
Lübnan'da kurulan hükümetlerin, ülkede gittikçe ciddileşen ekonomik ve siyasi krizlere çözüm üretmekte başarılı olamadığını kaydeden UNICEF, halkın sosyal, gıda ve sağlık hizmetine erişiminde ciddi problemler yaşandığını bildirdi.
UNICEF'e göre, Lübnan hükümetinin ülkede yaşanan sorunlara köklü çözüm üretemediğini, bu nedenle de halkın sosyal, gıda ve sağlık güvenliğini etkileyen krizlerle karşı karşıya kaldığını bildirdi.
Lübnan'da bazı eczaneler ilaç kıtlığı nedeniyle işyerlerini kapatırken, bazı eczanelerin de ilaçları istiflediğinin öğrenilmesi üzerine bazı insanların söz konusu eczanelere saldırarak camlarını kırdığı bildirildi.
Lübnan'da baş gösteren bir diğer kriz ise benzin ve yakıt istasyonlarında yaşanan uzun kuyruk sorunu.
Depolarında benzin bulunmasına rağmen bazı istasyonlarda uzun kuyrukların oluşması giderek bir krize doğru yol alıyor.
Geçen yılın ağustos ayında Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın ardından en kötü ekonomik krizlerden birine sahne olan Lübnan'da, ülkenin para birimi olan Lira, Dolar karşısında büyük değer kaybetti.
Lübnan para biriminin ABD Doları karşısında değer kaybetmesiyle birlikte Lübnan bankaları kur sorunuyla karşı karşıya kaldı. Lira ile karaborsa arasındaki büyük tutarsızlık ülkenin benzin, ilaç ve diğer ithal mallarının arzında ciddi bir krize neden olduğu aktarılıyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.