MEB’te çalışan güvenlik görevlilerin devletten tek talebi süresiz çalışmak
İŞKUR tarafından, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Milli Eğitime bağlı okullarda çalışan güvenlik görevlileri, “24 ay çalışabilir” şartının, “Süresiz olarak çalışabilir” şeklinde değiştirilmesini talep ediyor.
Okulların ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak üzere MEB’e bağlı okullarda çalıştırılan güvenlik görevlileri, her yıl iş başı yapıp yapmayacağı endişesini taşıdıklarını belirtiyor.
Diğer sözleşmeli işçiler gibi kendilerinin de haklarını iyileştirmeyi en azında bu yıl kuradan ismi çıkıp çıkmama endişesini taşımak istemediklerini belirten güvenlikçiler, Coronavirus sürecinde de kendilerine farklı yerlerde verilen görevi en güzel şekilde yerine getirdiklerini belirtiler.
“Süremiz bitiyor endişesini taşımak istemiyoruz”
Yaptıkları yazılı açıklamayla seslerini duyurmaya çalışan güvenlikçiler, “Bizler İŞKUR tarafından TYP kapsamında, MEB'e bağlı devlet okullarında görev yapmaktayız. Bu kapsamda 30 bin özel güvenlik görev yapmakta. Sizlerin de bildiğiniz gibi TYPli güvenlikler, 24 ay çalışma sınırı getirilen süreli işçilerdir. Çalışma süremizin kısıtlı olması biz güvenlik görevlileri için sıkıntı oluşturmaktadır. Çalışmakta olduğumuz okullardaki nerdeyse tüm öğrencileri, öğretmen ve velileri yakından tanıyor. Okula nereden bir tehlike gelir, çevrede koruma ve öğrenciye zarar verebilecek hangi tür etkenler var olduğunu çok iyi biliyoruz. Devletimizden ricamız, biz okul güvenliklerine koyulan ‘24 ay çalışabilir’ şartı, ‘Süresiz olarak çalışabilir’ şeklinde değiştirilmesidir. Şu an çalıştığımız şartlarda devam etmek üzere işimizde süreklilik verilmesini, devletimize ‘süremiz bitiyor’ korkusu olmadan hizmet vermek istiyoruz.” talebinde bulundular.
“Biz kadro istemiyoruz, mevcut işimizde sürekli çalışmak istiyoruz”
Açıklamanın devamında ise, şu ifadelere yer verildi:
“Sloganımız, ‘Sürekli Güvenlik, Sorunsuz Okul’ Bunun yani sıra Covid-19 virüsü ile savaştığımız şu günlerde okullarda görev yapan biz güvenlikçi arkadaşlarla birlikte geçici görevlendirmeyle sosyal vefa timlerinde, hastanelerde, karantina yurtlarında, bankalarda, PTT’lerde, pazarlarda ve benzeri yerlerde işimizi severek ve gururla yapıyoruz. Bizler de üzerimize düşeni seve seve yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ancak haziran ayı yaklaştıkça strese giriyor, işsiz kalacağımızı düşünerek üzülüyoruz. ‘Kadro istemiyoruz’ Şu an çalıştığımız şartlarda devam etmek üzere işimizde süreklilik verilmesini, devletimize süremiz bitiyor korkusu olmadan hizmet vermek istiyoruz. Gerekirse yaz tatilinde yine izne çıkalım. Ama bilelim ki okullar açıldığında biz yine aynı kurumda çalışacağız. Sürekli çalışan olmak, devletimizden tek isteğimizdir.”
Her yıl farklı okullara vermek yerine, öğrencileri, velileri tanıdıkları, tehlikenin nerede ve nasıl geleceğini bildikleri okullarda devam etmek istediklerinin altı çizildiği açıklamanın sonunda, “Ayrıca her sene kuralara tabi tutuluyoruz. Her sene farklı okullara veriliyoruz. Okul güvenlikçileri olarak önerimiz şudur. Her sene farklı kişiler, farklı okullarda ve her sene yeni gelenler için kıyafet alınması mı daha iyi, yoksa her sene okulunda sürekli olan, işinde tecrübe kazanmış bir kişinin olması mı daha iyi? Bu karanlık günlerde bir an önce kurtulmak dileğiyle ‘Biz, bize yeteriz’ diyoruz.” önerisinde bulunuldu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.