Mecdel Şems sakinleri Dürziler Netanyahu'yu kovdu

Mecdel Şems sakinleri Dürziler Netanyahu'yu kovdu

İşgal altındaki Golan'daki Mecdel Şems'in kasabası sakinleri, sözde taziye için gelen işgal başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "faşist ve suçlu" olarak nitelendirerek kovdu.

27 Temmuz'da roket patlamasında 12 kişinin hayatını kaybettiği işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Dürzi kasabası Mecdel Şems'in yüzlerce sakini, Netanyahu'nun buraya gelişiyle ilgili protesto gösterisi düzenledi.

Netenyahu ve bebarendikilere öfkeyle bağıran bölge halkı, "Defol dışarı, seni görmek istemiyoruz! Sen bir katilsin, onların ölümlerinden sen sorumlusun!" dedi.

Netanyahu'nun, ölen gençlerin ailelerine başsağlığı dilemek için geldiği ancak bölge halkının ziyareti protesto ederek taziyeleri kabul etmediği ifade edildi.

Golan'a geldi ancak tören protestolar nedeniyle kesintiye uğradı. Pazar günü Golan'da kurbanların cenaze törenleri sırasında hükümet karşıtı gösteriler de düzenlendi.

Lübnan medyasına göre Netenyahu, Mecdel Şems'te işgal yetkilileri tarafından atanan konsey başkanı tarafından yerel yönetime ait bir binada kabul edildi.

Haber halka yayılır yayılmaz yüzlerce kişi binanın etrafında toplanarak ziyareti kınadı ve Netanyahu'nun şehri terk etmesini talep etti. Ayrıca onu "çocuk katili ve suçlu" olarak tanımlayan sloganlar attılar.

Bunun ardında Netanyahu'nun, bölgeyi hızla terk ettiği, bölgede ancak 15 dakika kadar kalabildiği belirtildi.

Dün de Mecdel Şems halkı, Netanyahu hükümetindeki bakanlar ve işgalci Knesset üyelerinin hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenlerine katılmasına karşı çıktı ve onları kovdu.

27 Temmuz'da Dürzi toplumun yaşadığı Mecdel Şems'te futbol oynayan 12 genç, spor sahasına düşen roket sonucu hayatını kaybetmişti. İşgal rejimi, olaydan hemen sonra Lübnan Hizbullah'ı suçladı ancak Hizbullah, saldırıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Hizbullah, ayrıca olay sonrası Lübnan'daki BM Geçici Gücü komutanlığına Mecdal Şems'teki sivillerin ölüm nedeninin işgale ait füzesavar füzesinin düşmesi olduğunu bildirdi.

Bu bağlamda, Dışişleri Bakan Vekili Abdalla Bu Habib, "Golan'daki olayın tüm koşullarını açıklığa kavuşturmak" amacıyla uluslararası bir soruşturma yapılmasını önerdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.