Memur-Sen'den sendikalara kınama
2014-2015 eğitim öğretim yılını değerlendiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, ilköğretim haftası kutlama programı esnasında Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen üyelerinin İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'ya yönelik yapt
BURSA - Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Yunus Emre İlkokulu'ndaki ilköğretim haftası kutlama programı esnasında Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen üyelerinin İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'ya yönelik yaptığı protestoyu kınadı.
Numan Şeker, ilk kez okula giden çocuklar için bayram niteliğinde olan ilköğretim haftasının ilk gününde söz konusu sendikaların Bursa’da provokatif bir tutum içine girdiklerini söyledi.
Söz konusu sendikaların 4 yılını dolduran okul müdürlerinin 75 puanın altında kalanlarının görevden alındığı gerekçesiyle Yunus Emre İlkokulu'ndaki yaptığı protestoyu kınayan Şeker, sendikaların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi Bursa’da bir çatı oluşturduğunu ve Türk Eğitim-Sen öncülüğündeki bu çatının Bursa’da eğitim alanlarını provoke ettiğini öne sürdü.
Her zaman istişareden, çözümden ve görüşmeden yana olduklarını ifade eden Şeker, “Memur-Sen olarak kırmak, dökmek, sövmek, hakaret etmek ve tehdit etmekten yana değil, sadece insanlarla ve ilgililerle görüşerek, problemlerin çözüleceğini inanıyoruz. Biz özellikle eğitim camiasının ideolojiden uzaklaşmış bir zümre olması gerektiğine inanıyoruz. Ama maalesef bu muhalif çatı eğitim camiasını ve eğitim alanlarını provoke ediyorlar. Eğitimcilerin bu işlere girmesi kesinlikle kabul edilemez.” dedi.
“Eğitimde geçmişe değil geleceğe bakılsın”
Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçmişten kalan sorunların değil geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulması gerektiğini söyleyen Şeker, “Eğitimde adaletsiz katsayı uygulaması, kesintisiz eğitim dayatması, kız öğrencilerin üniversite önlerinde yaşadıkları dram, milli güvenlik dersi aracılığıyla eğitimin vesayet altında tutularak izlenmesi ve eğitim çalışanlarının fişlenmesi, andımız uygulaması gibi birçok kronikleşmiş sorunlar; eski Türkiye’de kalmış olmasının Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından alınmış önemli mesafelerdir” ifadelerini kullandı.
“Eğitimde pek çok sorun hala çözülmeyi bekliyor”
Eğitimde çözüme kavuşturulmaya bekleyen sorunların olduğunu ifade eden Şeker, “Kılık kıyafet yönetmeliğindeki "başı açık" ibaresi yüzünden öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetler, çerçeve yönetmelikteki bazı antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu çalışanlarının yaşadıkları mahrumiyetler, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, nöbet görevlerinin ücretlendirilmemesi, öğretmen açığı, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşadıkları problemler, akademik personelin mali durumlarının hala iyileştirilmemiş olması, yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında imkânlar açısından karşılaşılan yetersizlikler gibi çözüme kavuşturulması gereken hususların 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde aşılmasını ümit ediyoruz.” dedi. (Sezer Özer-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.