Merak bu kez başa bela değil iş imkânı oldu

Merak bu kez başa bela değil iş imkânı oldu

Batman’da bir vatandaş 10 sene önce aldığı telefon bozulunca merak edip kendi telefonunu tamir etmeye başladı. Merakla başlayan telefon tamirini ilerleten vatandaş böylece meslek sahibi oldu.

‘Merak başa bela’ sözü bu kez bela değil iş imkânı oldu. Batman’da 10 sene önce bozulan telefonunun tamirinden işe başlayan tamir ustası 3 çocuk babası Muhammed Yazgil, başından geçen hikâyeyi İlke Haber Ajansı’na anlattı.

2005’e kadar telefonunun olmadığını ve abisinin kendisine telefonunu verdikten sonra telefon sahibi olduğunu söyleyen Yazgil, “Abimden aldığım telefonumun bataryasında sorun olduğunu fark ettim ve sorunu giderdim. Sürekli telefon tamirine ihtiyacım oluyordu. Ben hep bu kadar telefon dükkânı niye var diye düşünüyordum. Bende de merak doğurdu. Kendi işimden ayrıldım ve telefon sektörüne girdim. Kendime güzel bir yer bulup ayarladım. Telefon tamirciliğine başladım. Telefon işine ilk başladığımda teknoloji bu kadar gelişmemişti. Telefonlar hepsi tuşluydu, teknoloji geliştikçe telefonlar dokunmatik oldu. Ne kadar teknoloji gelişiyorsa ona göre telefon işi de gelişiyor. Telefoncuların bu kadar çoğalması kimseyi ekmeğinden etmiyor.” dedi.

“Telefonlar kilo haliyle satılıyor”

Eskiden bir ailede en fazla bir telefonun olduğunu belirten Yazgil, şimdi ise her aile ferdinde telefon bulunduğunu dile getirdi. Yazgil devamında şöyle dedi: “Bu da işlerimizin iyi olduğunu gösteriyor. Teknolojinin gelişiyle telefon tamirleri de daha kolay oluyor. Eskiden tuşlu telefonlar tamiratta daha çok uğraştırıyordu. Şimdi ise tamirler daha rahattır. Genelde telefon ekranları değişiyor. 2005’ten buyana yedek parça bulunsun ve ihtiyaç halinde kullanmak için sürekli hurda telefon alıyorum. Bulundurduğumuz hurda telefonlardan başka telefonlara parça lazım olunca kullanıyoruz. Telefonlar kilo haliyle de satılıyor. Bize lazım olabilecek parça varsa kullanıyoruz. Yoksa da hurda hali satıyoruz. Ana kart olarak satıldığında kilosu 40 TL’ye satıyoruz. Telefonun tamamıysa kilosu 10 TL’dir. Teknolojinin gelişimiyle ilerde nasıl telefonlar çıkacak bilmiyoruz. Bu şekilde 10 senedir bu işi yapıyorum. Çocuklarımın ekmeği teknolojiden çıkıyor.” (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.