Mersin'in Altı Minareli Camisi: Hz. Mikdad
Mersin'in Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve halk arasında Muğdat Camii olarak bilinen Hz. Mikdad Camii, 6 bin kişilik kapasitesiyle güzel camilerin başında geliyor.
MERSİN- Altı minareli görüntüsü ile uzaktan harika bir görünme sahip olan Hz. Mikdad Cami, halk arasında Muğdat Camii olarak bilinmektedir. Mersin merkez Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde bulunan Hz. Mikdad Camii, 6 bin kişilik kapasiteye sahiptir.
Hz. Camii Külliye Görünümünde
1987 temeli atılan Hz. Mikdad Camii aradan geçen 5 sene içerisinde ancak faaliyete geçebildi. Türkiye'nin altı minareli Camisi olan Hz. Mikdad Camii, son zamanlarda yapılan eklemlerle birlikte bir külliye görünümü almış vaziyette. Mersin ilk faaliyete geçtiği yıllarda kapasitesi yeterli gelmekteydi. Daha sonraki yıllarda Mersin'de aratan nüfus yoğunluğu ile birlikte camii kapasitesinin yetmemesine neden oldu. İlave olarak bin kişilik bir cemaat yeri daha yapılır. Var olan dört minarenin yanına ise iki minare ilave edildi. Uzunlukları 91 metre olan minarelerin sayısı altıya çıkarıldı. Batı ve arka kısımdaki dış revaklarla birlikte 10.000 kişiye kadar çıkıyor. Mimaride Selçuklu ve Osmanlı sanatının izleri görülüyor. Bunlarla birlikte, konferans salonu, kütüphane, aşevi, misafirhane, sağlık ocağı ve diğer birimleriyle külliye özelliği taşıyor.
Önemli Gün ve Gecelerde Dolup Taşıyor
Hac mevsimi geldiği zaman Mersin il Müftülüğü tarafından organize edilen hac organizasyonların uğurlanma yeri olan Hz. Mikdad Camii, bu gibi önemli gün ve gecelerde dolup taşıyor.
Hz. Mikdad Camii'nin yanında bulunan kabrin Peygamber Efendimizin sahabelerinden Hz. Mikdad Bin Esved el Kındi'ye ait olduğuna inanılıyor, fakat camii görevlileri mezarlığın sahabeye ait olmadığını söylüyorlar. (Osman Öksüz-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.