"Mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç var"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kaliteli bir mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç var.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası arasında çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katıldığı tören ile imzalandı.
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) düzenlenen imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için kaliteli bir mesleki eğitime ihtiyaç olduğunu söyledi.
Gaziantep’in sanayisi ve ihracatı ile 6’ncı sırada yer aldığını anımsatan Bakan Yılmaz, “Gerçek istihdam oluşturan, bu gerçek kahramanların ara eleman ihtiyacını karşılamamız için bizim de üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Bu da mesleki eğitimden geçiyor.” dedi.
Bakanlık tarafından Gaziantep’e yapılan eğitim yatımlarının ilk sırada geldiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
“Gelişmiş toplumların gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de nitelikli insan kaynağıdır. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için kaliteli bir mesleki eğitime ihtiyaç vardır. İnsan kaynağı gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmanın yolu mesleki, teknik eğitimden geçmektedir. Hem sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü geliştirmek hem de gençlerimizin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak için mesleki ve teknik eğitim ile ilgili sektörle işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerimizin sektörlerin ihtiyaç duyduğu aranan eleman olmasını istiyoruz. Mesleki ve teknik eğitimdeki oranımız yüzde 43, hedefimiz bu oranı yüzde 60’a çıkarabilmek.”
Yılmaz, Gaziantep’teki mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında işbirliği yapıldığını, bu kapsamda, öğretmenlere işbaşı eğitimi verileceğini, öğrencilere Gaziantep iş piyasası doğrultusunda da mesleki eğitimler verileceğini ve eğitim sonrası öğrencilerin istihdam edileceğini belirtti.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de yaptığı konuşmasında, Gaziantep’in sanayi ve ihracattaki başarısına işaret etti.
Bakan Gül, “Bugün biz Gaziantep için çok önemli bir projeye hep beraber tanıklık ediyoruz. Gaziantep ihracatta Türkiye’de ilk 6’da olan özellikle son 16 yılda ihracatını 10 kat artırmış önemli bir kentimiz. Rekabetçi şehirler arasında dünyanın sayılı şehirleri arasında yer alıyor. 140 bin kişi organize sanayi bölgesinden ekmek yiyor. Kolay bir şekilde Gaziantepli işadamları, elinde imkanı olan kişiler parasını bankaya yatırıp aldığı faizle, stressiz bir tatil yapıp gezebilir. Buna imkanları var mı, var. Bu sebeple Gaziantepli işadamlarımıza, tüm yatırımcılarımıza özellikle teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.
“Gaziantep’i teknoloji merkezi yapacağız”
Sanayi ile iç içe bir eğitimin Türkiye’nin kalkınmasına çok önemli katkılar sunacağını dile getiren Gül, “Bizim temel stratejik alanlarımızın başında mesleki eğitim gelmektedir. Çünkü bugün bu ara elemanı Bursa’da, Kocaeli’de ve Gaziantep’te bulamıyor. Bunu mesleki eğitimle başaracağız, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de biz inşallah sanayi merkezli ve yüksek teknoloji merkezli bir Gaziantep arzuluyoruz. Mesleki eğitimi ile üniversitesi, sanayi-üniversite işbirliği ile inşallah burayı bir teknoloji merkezi yapacağız. Biz sizlere güveniyoruz ve Gaziantep’te bugün en önemli konulardan bir tanesi mesleki eğitim konusudur. Her zaman yanınızda olacağız.”şeklinde konuştu.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de, hayatın her alanını kuşattığı gibi sanayi ve üretimin temelinde de eğitimin olduğuna vurgu yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.