Milletvekili Demir: Fıstık üreticisi yine hayal kırıklığına uğradı

Milletvekili Demir: Fıstık üreticisi yine hayal kırıklığına uğradı

HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Gaziantep'in önemli geçim kaynaklarından olan Antep fıstığında hasadın başladığını ama çiftçinin yine fiyat konusunda hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Türkiye'de fıstık üretiminin önde gelen illerinden Gaziantep'te baklavada kullanılan "boz" fıstık hasadı başladı.

Hasat için tarlaların yolunu tutan çiftçilerin düşük fiyat nedeniyle hayal kırıklığına uğradığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, yüksek rekolteden memnun olan çiftçinin, fiyatta ise umduğunu bulamadığını belirtti.

"Çiftçi mağdur ediliyor"

Türkiye’nin fıstık üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Gaziantep’te çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir, ""Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken bu birlik kaldırıldığı için fiyat suiistimal ediliyor ve çiftçi mağdur ediliyor. Kendilerinden alındıktan sonra bir anda ürün fiyatının ikiye üçe katlandığından şikâyet eden üreticiler, devletin kendilerine sahip çakmasını istedi. Enflasyonun üç dört kat arttığı bir konjonktürde çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bu önlenmeli, çiftçinin tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenleme getirilmelidir." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.