Modernizm Çağında Müslüman Kadın
Yeni İhya-Der Kadın Kolları Modernizm Çağında Müslüman Kadın adlı program düzenledi. Programda bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Özkan Yaman, modernizmin tılsımdan ibaret olduğunu belirterek, batı dünyasının Müslümanları bu aldatıcı tılsımlı ortama çektiği
ELAZIĞ- Yeni İhya-Der Kadın Kolları, kadınlara yönelik ‘Modernizm Çağında Müslüman Kadın’ adlı program düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Elazığ Öğretmen Evi Konferans salonunda düzenlendi.
Program Yeni İhya-Der Hanımlar Gençlik Koordinatör ve Organizasyon Başkanı Esra Demir’in selamlama konuşması ile başladı.
“Müslüman kadın ümmet için bir umuttur”
Demir, Müslüman bir genç kızın süsünün, ilmi ve edebi olduğuna vurgu yaparak, “Gençlerimizin ilmi ve ahlaki eğitimleri üzerine ve İslami şuurunun kaybedildiği bir ortamda, gençlerimiz toplum için bir ümit, bir umut olduğunu düşünerek ilk önce ahlak nizamının oluşması için çalışmaktayız. Müslüman kadın ümmet için bir umuttur. Onun yetişmesinde İslami ahlakın ve de İslami olgunlaşmanın önemi çok büyüktür. Modernizmin kadına yüklediği pozisyonların bugün bir defa daha iflasını görmekteyiz.'' Dedi.
“İslami bir takvası yoksa onun şöhreti zehirdir”
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Özkan Yaman bir konuşma yaparak,'' Modernizm, dünyevileşme, dünyayı çokça kendine hedef edinme, maddeyi, aklı, ilmi, benliğini öne çıkartma, kişisel zevkler peşinde olma anlayışıdır. Dolayısıyla İslam bunlara nasıl bakıyor veya biz bunların neresinde oluyoruz? Sorusuna cevap arayabiliriz.'' İfadelerine yer verdi.
Modernizm'de, simgelerin, aldatan süslü tılsımlar olduğuna dikkat çeken Yaman,'' Bunlardan birisi şöhrettir. Bir insan batı dünyasına göre şöhretliyse sanki çok doğru biridir, çok faziletli biridir. Hâlbuki İslam'a göre bir insan çok meşhur olabilir. İslami bir takvası yoksa onun şöhreti zehirdir. O şöhret o kişiye zarar verir.” İfadelerini kullandı.
“İslam eğlenceye mesafeli duruyor”
Diğer bir husus eğlence olmasıdır. Batı dünyasının Müslümanları eğlenceye işaret eden Özkan konuşmasının devamında, “ Bizi buna çekmeye çalışıyor. Müslüman'da eğlenmeli, Müslüman da vaktini eğlenceye ayıra bilmeli, eğlenceye sinemaya gide bilmeli, bir takım dizi ve film seyrede bilmeli fakat İslam eğlenceye mesafeli duruyor çünkü İslam Müslüman geleceği hatırlatıyor. İslam'a göre yanlış eğlenceleri biz yapamayız. Dinlenme manasında eğlenebiliriz.'' şeklinde konuştu.
“En büyük özgürlük Allah'a kul olmaktır”
Modernizmin bir tılsım, madde ve para olduğunun altını çizen Yaman, “Para konusunda batı bizi aldatıyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Allahü Tealâ bize madde size lazım değil demiyor, parayı bırakın demiyor, makam sahibi olmayın demiyor. Bunlar olsun ama bunları elde etmişseniz fakirlerin üzerindeki hakkını verin veya zekâtını verin diyor. Modernizmin diğer sihirli kelimesi, özgürlük, özgür olacaksın istediğini alacaksın istediğin gibi yaşayacaksın, kimse sana karışmayacak. Evet, özgürüz özgür olmalıyız ama en büyük özgürlük Allah'a kul olmaktır. Allah'a kul olmayan kişi her şeye kul olur, her varlığa kul olur. Modernizm veya bat dünyası her şeyi lezzet için yapar yani hedeflerinde bir lezzet var fakat onların lezzeti daha çok bedenle sınırlıdır. İslam ise lezzetleri ruha ve kalbi, aklı gözetir.” İfadelerine yer verdi.
Modernizmin gelecekle ilgili bir sözünün olmadığının altını çizen Yaman, son olarak, “Ölüme dair bir çözümü yok, ölümden sonrasına bir çaresi, getirdiği bir çözümü yok, İslam ise tam tersine gelecek senin için bugünden daha hayırlıdır. Bizi hep geleceğe yönlendiriyor.'' Diye kaydetti.
Program yapılan duayla son buldu.(Yasin Kavaklı -İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.