Mülteciler günü Diyarbakır’da etkinliklerle kutlandı

Mülteciler günü Diyarbakır’da etkinliklerle kutlandı

​Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 20 Haziran Mülteciler Günü münasebetiyle geçici koruma statüsünde bulunan yabancı çocuklar ve ailelerinin katılımıyla program düzenlendi.

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, Hayata Destek Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile 20 Haziran Mülteciler Günü münasebetiyle geçici koruma statüsünde bulunan yabancı çocuklar ve ailelerinin katılımıyla program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, Türkiye’nin tarih boyunca hiçbir ayrım yapmadan, zulüm, baskı ve şiddetten kaçan mazlumlara sahip çıktığını belirtti.

Türkiye’nin ihtiyaç sahiplerine öteden beri kapılarını açmakta tereddüt göstermediğini söyleyen Açar, “Türkiye, mültecilerin insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamak için tüm imkânlarını seferber eden bir ülkedir. Bu ilkeli duruşumuzu uluslararası yükümlülüklerimiz ile tarihi, vicdani ve insani geleneklerimize uygun bir şekilde günümüzde de devam ettiriyoruz.” dedi.

“Hedefimiz, 150 bin Suriyeliye ulaşılmak”

Suriyelilerin yoğun yaşadığı 19 ilde 20 Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) ve 3 Mobil SHM aracılığıyla 150 bin yetişkin, çocuk, engelli ve yaşlı Suriyeliye ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Açar, “Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklenmesi Projesi Haziran 2018 tarihinden itibaren Bağlar Sosyal Hizmet merkezimiz tarafından yürütülmektedir. Suriyeli ailelerimize gerçekleştirdiğimiz Hane ziyaretleri kapsamında 9 bin 19 kişiye ulaşarak 2 bin 152 kişiyi ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli kurumlara yönlendirdik. Hane ziyaretleri kapsamında tespit ettiğimiz ve kamu imkanlarına ihtiyacı olan ailelere tercüman eşliğinde rehberlik edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Açar, “Koruyucu ve önleyici hizmetlerimiz kapsamında Suriyeli ailelere Genel Sağlık, Üreme Sağlığı, Erken yaşta evliliğin önlenmesi, mahremiyet, sosyal haklar, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk işçiliği, aile içi iletişim ve temel unsurları konularında eğitimler verilmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde “Sosyal Uyum Programı” kapsamında yer alan çocuklar, geleneksel oyunlar oynayarak eğlendiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.