Mursi'ye ilk sorgusunda sorulan soru!
Mısır'da 3 Temmuz'da düzenlenen askeri darbeden bu yana halkın karşısına çıkarılmayan ve nerede tutulduğu da açıklanmayan Mursi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
Mısır'da 3 Temmuz'da düzenlenen askeri darbeden bu yana halkın karşısına çıkarılmayan ve nerde tutulduğu da açıklanmayan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 2011'deki halk ayaklanması sırasında hapisten kaçışıyla ilgili olarak savcılar tarafından sorgulandığı bildirildi. Savcıların, Mursi'yi, 2011'de Hüsnü Mübarek'e karşı düzenlenen halk ayaklanması sırasında Vadi el Natrun Hapishanesi'nden kaçışıyla ilgili sorguladığı belirtildi.
Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, savcılar, Mursi'nin kaçışında Hamas ya da Hizbullah gibi örgütlerin ne kadar katkısının bulunduğunu araştırıyor. Ahram gazetesi ise, sorguya henüz başlanmadığını yazdı. Muhammed Mursi'nin nerede tutulduğu henüz açıklanmazken, kendisi hakkında önceki gün dile getirilen göstericilerin öldürülmesini teşvik, yabancı ülkeler hesabına casusluk ve ekonomiyi tahrip etmek suçlamalarının da soruşturulacağı kaydedildi. Müslüman Kardeşler Teşkilâtı'nın diğer üyelerinin nerede ve hangi şartlarda tutulduğu da bilinmiyor. Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen yöneticilerinin mal varlıkları da donduruldu.
EZHER'DEN KARŞI TAVIR
Mursi yanlılarının başkent Kahire ve diğer önemli kentlerdeki protesto gösterileri de devam ediyor. İftarlarını meydanlarda ve sokaklarda açan yüz binlerce kişi teravih namazlarını da açık havada kıldıktan sonra sahur için de meydanlardan ayrılmıyor. Mursi'yi almadan evlerine dönmeyeceklerini söyleyen kalabalık, askeri yönetimle her türlü diyalogu da reddediyor. Ezher alimleri de dün yayımladıkları bir bildiriyle, askerden yana olan Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib'i istifaya çağırdı.
AB DARBECİ YÖNETİMİ GAYRİMEŞRU İLAN ETTİ
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Caterine Ashton, Mısır'la ilgili kapsamlı bir açıklama yayımlayarak orduyu uyardı, darbecilerin atadığı yönetimi "gayrimeşru" ilan etti. Önceki AB açıklamalarının aksine 28 başkente danışılarak yapılan son açıklamada, "Ordu, demokratik idarenin temel prensibi olarak sivil iktidarın anayasal yetkisini kabul etmeli ve buna saygı göstermelidir. Mısır'ın hızla meşru bir hükümete ve halkın sosyo- ekonomik ve demokratik özlemlerini karşılayan demokratik yapılara dönmesi son derece önemlidir" denildi. Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.