Neçirvan Barzani: Seçimler, Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumların meşruiyeti için çok önemli

Neçirvan Barzani: Seçimler, Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumların meşruiyeti için çok önemli

Neçirvan Barzani seçimlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumlarının konumu ve meşruiyetinin yenilenmesi için gerekli ve çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Vekili Claudio Cordon'u kabul etti. Görüşmede Kürdistan Parlamento seçimleri ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, seçimlerin Kürdistan Bölgesindeki kurumlarının konumu ve meşruiyetinin yenilenmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Vekili Claudio Cordon'u kabul ederek, BM’nin Irak'taki rolü ve Kürdistan Parlamento seçimlerindeki iş birliği ve desteği için teşekkür etti.

Kürdistan Parlamento seçimlerinin ele alındığı görüşmede, Neçirvan Barzani seçimlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumlarının konumu ve meşruiyetinin yenilenmesi için gerekli ve çok önemli olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani, “Tüm partilerin ve oluşumların katılımıyla temiz ve şeffaf bir oylama sürecine ihtiyaç var” dedi.

Diğer taraftan, Claudio Cordon, Kürdistan Parlamento seçimlerine yönelik gösterdiği gerçekçi yaklaşım ve çabalarından dolayı Başkan Neçirvan Barzani’ye övgüde bulunarak, Birleşmiş Milletler’in seçimlerin ve oylama sürecinin başarılı geçmesi için destek verme kararlılığını yeniledi.

Neçirvan Barzani ve BM Irak Özel Temsilcisi Vekili Claudio Cordon'un görüşmesinde, Yüksek Seçim Komisyonu'nun ilgili taraflarla yaptığı son toplantısı ve Erbil-Bağdat ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler de ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.