Nokia Lumia 820 testte foto
Nokia'nın "ikinci" Windows Phone 8'li cebi Lumia 820'yi test merkezimizde ağırladık. İşte sonuçlar!
Nokia'nın uygun fiyatıyla dikkat çeken Windows Phone 8'li cebi Lumia 820, büyük kardeşi Lumia 920 karşısında ne kadar iyi?
Lumia 920'nin bir alt modeli olan Windows Phone 8'li Lumia 820'ye Android'den geçecekseniz ona alışmak için bir miktar zamana ihtiyacınız olacak. Ancak daha önce Windows Phone 7'yi deneyimlediyseniz, Lumia 820'de neredeyse hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.
Lumia 820'nin Ayarlar menüsüne alışana kadar biraz siniriniz bozulabilir, çünkü oldukça uzun olan menüde bir karmaşa hakim: Öğeler belirli bir sıraya göre dizilmemişler. Dolayısıyla Wi-Fi'ı, Bluetooth'u açıp kapatmak için biraz zaman harcamaya hazırlıklı olun.
Canlı kutucuklar, renkli kapaklar, depolama
Hareketli, canlı bilgiler sunan Windows Phone 8 kutucukları ile Nokia, özellikle genç kitleye hitap etme amacını güdüyor. Nokia'ya özel navigasyon, Nokia Mix Radio gibi hizmetler, telefonun kullanımını daha da keyifli hale getirirken, renkli kapaklar ile telefonunuzun dış görünümünü değiştirmeniz de mümkün oluyor. Sizi fazla zorlamadan çıkabilen bu kapaklar, arka tarafında siyah bir bölgeye sahip. Bu bölümün NFC veya temassız şarj için ayrıldığını düşünüyoruz.
Lumia 820'nin kapağını açabilmeniz demek, aynı zamanda onun 8GB'lık depolama alanını bir microSD ile genişletebilmeniz demek. Windows Phone 8, microSD desteği sunsa da Lumia 920 gibi bazı WP8'li cihazlar, yapıları gereği microSD kartlarını desteklemiyorlar.
Cihazın yapı kalitesine gelirsek, onu elinize aldığınızda kusursuz bir işçiliğe sahip olduğunu hemen farkedeceğinizi söyleyebiliriz. Cebi tek elle kullanmakta genellikle sorun yaşamıyorsunuz. 124 x 69 x 11 milimetre ölçülerindeki Lumia 820, Lumia 920'den 6 milimetre daha kısa ve 2 milimetre daha dar.
Başarılı AMOLED dokunmatik ekran
Lumia 820'nin 4.3 inç'lik AMOLED ekranında size sunulan çözünürlük, sadece 800x480 (217 ppi). Lumia 920'nin 1280x768 (332 ppi) piksellik çözünürlüğünün yarısının altında kalan Lumia 820'de pikselleri çıplak gözle görmeniz mümkün. Nokia, Lumia 820'nin ekranında ClearBlack teknolojisinden faydalanmış. Bunun anlamı, güneş ışığı altında ortalamadan daha iyi bir görüntü elde ederken, daha geniş bir bakış açısına sahip olacağınız.
Testimizde Lumia 820'nin ekranının kullandığı ClearBlack teknolojisinin büyük bir farkını göremedik. Ortalama ortam ışığı yansıtma değerleri elde ettiğimiz cep, bu alanda iPhone 5'den ve birçok Samsung Galaxy cepten geride kalıyor.
Bu arada 350 cd / m2 ekran parlaklığıyla Lumia 820, size oldukça parlak, canlı bir görüntü sunuyor. Ekranını kontrast oranının ve renk genişliğinin de çok iyi olduğunu gözlemledik.
İşlemcisi, kamerası
İşlemci
Gücünü Qualcomm 1.5GHz çift çekirdekli işlemciden alan Lumia 920'de SMS menüsü, adres defteri, web tarayıcısı gibi uygulamaları açmanız ilk defada 1 saniyeyi geçebiliyor. Ancak bu 1 saniyeye pencere animasyonunun da dahil olduğunu düşünürsek, gecikmenin ihmal edilebilecek seviyede olduğunu söyleyebiliriz.
Kamera: Neredeyse her koşulda harika fotoğraflar
Fotoğraf meraklılarına iyi haberlerimi var. Lumia 820'nin 8 megapiksel çözünürlüğündeki kamerası hem gün ışığında, hem de yapay aydınlatma altında çok keskin, kontrast oranı çok iyi, doğal bir fotoğraf ortaya çıkarabiliyor. Aydınlatması düşük alanlardaki flaşsız çekimlerde fotoğraflarınız, bir miktar bulanıklaşıyor ve kenarlara doğru karlanmalar görünüyor. Flaşı kullanmanız halinde karanlıkta da keskin görüntüler elde etmeniz mümkün.
Pil testleri ve ses kalitesi
Lumia 820'nin en zayıf yanları, pil ömrü ve akustik performansı. 1.650 mAh'lik bir pil ile 7 saatlik iyi bir konuşma süresi sunan Lumia 820, ekran parlaklığını sonuna kadar açtığımız ve ekranı açık tuttuğumuz testte sadece 4 saat açık kalabildi. Pilin konuşurken daha uzun dayanmasını, bu sırada ekranın kapalı olmasıyla açıklayabiliriz.
Hem cep telefonlarıyla hem de sabit telefonlarla yaptığımız görüşmelerde Lumia 820'nin ses kalitesinin ortalama seviyede olduğuna karar verdik. Görüşmeden görüşmeye değişen ses seviyesi, zaman zaman sizi rahatsız edebiliyor.
Sonuç ve teknik özellik tablosu
Lumia 820, oldukça iyi kamerasıyla sizi etkilemeyi başarıyor, bunun yanında Windows Phone 8 işletim sistemi ile kutucuklarınızı daha çok özelleştirmenize izin veriyor. Nokia'ya özel kaliteli uygulamalar ise ondan daha çok keyif almanızı sağlıyor. Ancak telefonun iki tane önemli zayıf noktasını da vurgulamak gerekiyor: Vasat ses kalitesi ve yaklaşık 4 saatlik, kısa kullanım süresi.
chip
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.