Okula gitmek için lağım suyundan geçiyorlar
Bitlis'te imam hatip okulu yolunda bulunan 179 basamaklı merdivenden sürekli lağım suyu aktığını belirten öğrenciler, sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı.
BİTLİS - İmam hatip okulu yolunda bulunan 179 basamaklı merdivenden sürekli lağım suyu akması öğrenciler ve mahalle sakinleri için adeta işkenceye dönüştü. Merdivenlerden geçmenin kendileri için eziyete dönüştürdüğünü belirten öğrenciler ve mahalle sakinleri, sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı.
Daha önce İlke Haber Ajansı tarafından defalarca haberleştirilen ve yerel basına da yansıyan İmam Hatip merdivenlerinin içler acısı hali olduğu gibi duruyor. 179 merdivenden oluşan yaklaşık 200 metre mesafedeki yol, günde yüzlerce öğrenci ve mahalle sakini tarafından kullanılıyor. Sürekli lağım sularının aktığı zaman zaman da akıntının artmasıyla merdivenin kullanılmaz hale gelmesine duyarsız kalınması, öğrenciler başta olmak üzere mahalle sakinleri ve yolu kullananlar tepki gösteriyor.
İmam Hatip öğrencileri, biran önce belediye yetkililerinin bu merdivenlerde akan lağım sularına çözüm bulmaları gerektiğini belirterek, şunları dile getirdiler: “Her gün bu lağım suyunun içinden okula gitmek zorunda değiliz. Bu manzara Bitlis’teki belediye yetkililerinin ve buna da duyarsız kalan İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere eğitim camiasının ayıbıdır.
Artık bu merdivenleri kullanamıyoruz. Okula gitmek için mezarlıkların içinden geçmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer Allah için gelip, bu sorunu yerinde görsünler. Merdivenlerde sürekli lağım suları akıyor. Bu lağım sularının merdivenlerden akmasını önlemek çok mu zordur?” diye tepkilerini dile getirdiler.
Mahalle sakinleri ise, lağım sularının merdivenlerden akması nedeniyle hem merdivenleri kullanamadıklarını hem de bu lağım sularının verdiği koku nedeniyle sağlıklarının tehdit altında olduğunu dile getirerek, yetkilileri göreve davet etiler.
Duruma tepki gösteren veliler ise, bu manzaranın Bitlis'e yakışmadığını, bu sorunun giderilmesi için de büyük bir projeye ihtiyaç olmadığı halde yıllardır neden çözülmediğini anlamadıklarını dile getirdiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.