Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'ndan HÜDA PAR'a ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu heyeti ile TBMM'de bir araya geldi.
HÜDA PAR, öncelikli ve ana gündemi olan Filistin gündemiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Parlamenterler Arası Kudüs Platformu heyeti ile bir araya geldi.
TBMM Komisyonlar 7'nolu Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen görüşmeye, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Başkanı ve Yemen Milletvekili Hamid Abdullah Al Ahmar, Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Hasan Turan, Kuveyt Milletvekili Osama Alshahen, LP4Q Yürütme Kurulu Üyesi Bachır Djarallah, LP4Q Yürütme Kurulu Üyesi Adil Raşit, Ürdün Milletvekili Mohammad Aqel, Filistin Milletvekili Marwan Aburas, LP4Q Genel Müdürü Dr. Mohammad Makram Balewı ve LP4Q Halkla İlişkiler Departman Genel Koordinatörü Abdullah Elbeltajı'dan oluşan Parlamenterler Arası Kudüs Platformu heyeti katıldı.
Görüşmede HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç ile Genel Başkan Yardımcıları İshak Sağlam hazır bulundu.
Yapılan görüşmede Filistin'de son gelişmeler ve yapılabilecekler ele alındı.
Parlamenterler Arası Kudüs Platformu hakkında bilgi veren Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Hasan Turan, "Platformumuz merkezinde Kudsi Şerif'in bulunduğu parlamentolar arası bir platformudur. Latin Amerika'dan Asya'ya kadar dünyanın birçok ülkesindeki parlamentoların da Filistin dostluk grubu başkanlığı yapan veya Filistin davasına gönül veren arkadaşların üye olduğu bir platformdur. Yüzün üzerinde ülkede üyesi vardır. Merkezi Türkiye'dedir. Türkiye'nin himayesinde nedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığımızın himayelerindedir. Bugüne kadar uluslararası nitelikte 5 organizasyon yapmıştır. Bunların 4 tanesini Türkiye'nin himayesinde veya öncülüğünü yapmıştır. 500'e yakın milletvekili başta olmak üzere delegasyon dünyanın farklı ülkelerinden katılmıştır. Bir tanesinde Malezya Cumhurbaşkanının himayesinde Malezya'da gerçekleştirilmiştir. Pandemide ara verdik. Tabii buradaki çabamız Kudüs'e sahip çıkma bilincini duyarlılığı en üst seviyeye çıkarak dünyada siyasi olarak Müslümanlar başta olmak üzere insani duruşu ve tutumu olan vicdan sahibi bütün insanların mesela paydaş ve ortam olmasını sağlayıp Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşmasına Filistin halkının Devletine kavuşmasına katkı sunmak." dedi.
Turan, "Parlamenter bir mücadele platformu diplomasi platformu diyebiliriz. Bu vesileyle yüzün üzerindeki ülkeyle de arkadaş ve kardeş olmuş oluyoruz parlamenter düzeyde. Gün geçtikçe de platformumuzun etkinlik alanı genişliyor. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız başta olmak üzere siyasi partilerimizin ziyaret etmek için buraya geldik. Gazze'deki yaşanan acil ve insanlık dışı tutum başta olmak üzere Filistin halkının karşı karşıya olduğu meselelerin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Başkanımız Hamit el-Ahmar eşliğinde İslam dünyasının farklı ülkelerden gelen milletvekili arkadaşlarımızla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. HÜDA PAR olarak da heyetimizi ağırladığımız için tekrar teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
"Yola çıktığımız ilk günden beri israilin bir devlet olarak tanınmaması gerektiğini söyleyen bir duruşumuz var"
Bu toplantının hayırlı kapıların açılmasına vesile olması temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, ise şunları aktardı:
"Bu sadece Müslümanların yükü değil aslında Filistin davası bir insanlık davasıdır. Bütün insanlık değerlerini çiğneyen hiçbir kural tanımayan bütün ahlaki hukuki kırmızıçizgileri, pervasızca ayakaltında çiğneyen vahşi bir siyonist işgalci grupla karşı karşıyayız. Biz duruşumuz bellidir. Yola çıktığımız ilk günden beri israilin bir devlet olarak tanınmaması gerektiğini söyleyen bir duruşumuz var. İşgalciler devlet sıfatını hak etmiyor. Evet, bu bir insanlık davasıdır ama aynı zamanda Müslümanların sorumluluğu daha fazladır çünkü Kudüs Kur'an-ı Kerim'de etrafının mübarek kılındığı Mescid-i Aksa dolayısıyla ve onun etrafta olması hasebiyle İslam Peygamberi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimizin Miraç'a yükseldiği yer olması hasebiyle yeryüzünde Mescid-i Haram'dan sonra önce Müslümanların ilk kıblesi olması hasebiyle Müslümanlar için ayrı bir ifadesi ayrı bir değeri vardır elbette. Dolayısıyla bütün Müslümanların hepimizin ilk kıblesidir. Sadece Filistinlilerin sadece Arapların bir davası değildir."
"Bu mücadele Filistin toprakları hürriyetine kavuşuncaya kadar devam etmelidir"
Yapıcıoğlu, "Bu mesele son birkaç yılın son bir ayın, son bir yılın son 10 yılın son 20 yılın meselesi değildir. Oradaki hikâye 1917'de İngiliz işgaliyle birlikte başlayan bir zulüm, bir işgal, bir katliam hikâyesidir. Daha önce haçlılar tarafından işgal edildiğinde 88 yıl esaret altında kaldı. Bu sefer 30 yıllık İngiliz işgaliyle birlikte 106 yıl oldu. 1948'den hesap edeceksek, 75 yıldır işgal altında ve bu mücadele sadece bu son Gazze yapılan saldırılar değil. Filistin toprakları bütünüyle hürriyetine kavuşuncaya kadar mutlaka devam etmelidir. Bu konuda biz HÜDA PAR olarak şunu söylemek zorundayız. Hiç kimse bu davayı omuz vermez. Herkes çekilse bile biz elimizden ne gelirse sonuna kadar nefes aldığımız müddetçe yapmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar ortaya koyduğumuz çabalar yeterli mi? Hayır, yetmiyor. Sonuç alıncaya kadar çabalarımızı arttırmak zorundayız. Ve inşallah er ya da geç netice alınacaktır." ifadelerine yer verdi.
Parlamenterler Arası Kudüs Platformu ile ilgili üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını aktaran Yapıcıoğlu, devamında şunları söyledi:
"Parlamenterler arası platforma katılım konusunda da evet inşallah biz de elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Biz zaten Filistin dostluk grubuna katılma konusunda müracaatımızı yaptık. Dostluk grubunun başkanı İstanbul Vekilimiz Hasan Bey'e forumlarımızı doldurup gönderdi. İnşallah o grupta yerimizi aldıktan sonra bu parlamenterler arası platformda da bize ne sorumluluk projesinde görev düşerse onu memnuniyetle biz yerine getirmeye devam edeceğiz."
Son olarak Yapıcıoğlu, "Filistin'e Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar sadece oradaki bir avuç işgalci siyonistlerin yaptığı bir şey değildir. Arkasındaki küresel siyonist gücü ve Yahudi olmayan siyonistlerin etkisini ve desteğini görmezden gelemeyiz. Dolayısıyla bunlara karşı mücadelenin de sadece dar bir çerçevede olmaması gerekir. Belki bu mücadeleyi küresel bir boyuta taşıyıp ona göre neler yapılabileceğini birlikte istişare edip her gün üzerine yeni şeyler koyarak mücadeleyi yükseltmek gerekir. Eğer böyle yapmazsak sadece saldırıların çok şiddetlendiği dönemlerde Filistin'i Aksa'yı gündemimize alıp sonra ateşkes sağlanıp oraya insani yardımları ulaştıktan sonra kendi rutininize dönüp Filistin'i unutursak daha çok ağlarız. 75 sene önce ağladık, 50 sene önce ağladık. 20 sene önce ağladık. 10 sene önce ağladık, şimdi ağlıyoruz. Dedelerimiz ağladı, babalarımız ağladı. Evlatlarımızla birlikte şimdi biz ağlıyoruz. Eğer biz bu mücadeleyi burada bırakırsak yani sadece ateşkes sağlanıp orada yıkılan binaları yeniden inşa edilip oradaki kardeşlerimize su ve gıda gittikten sonra vazgeçersek 2-3 sene sonra ya da bir nesil sonra tekrar biz yeniden ağlayacağız. Bir daha ağlayacağız. Evet acil olarak şu anda belki oradaki kardeşlerimize gıda, temiz su, ilaç, tıbbi malzeme veya işte enerji yakıt ne gerekiyorsa onların acil olarak bir an önce ulaştırılması için çalışmak gerekir. Fakat onlar ulaştıktan sonra da bu sefer bir daha benzer bir saldırıyla karşılaşmaması için neler yapmamız gerektiğini mutlaka ümmet olarak oturup tartışıp buna yönelik adımları atmak gerekir." diye konuştu.
Görüşme sonrası Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Başkanı ve Yemen Milletvekili Hamid Abdullah Al Ahmar tarafından Yapıcıoğlu'na Kudüs simgeli bir plaket taktim etti. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.