Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kurban Bayramı münasebetiyle verilen mesajda, kurban kesmeye gayret etmekle beraber Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği diğer sünnetlerin de yerine getirilmesinde gayret etmeye davet edildi.

Vakıf adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, İslam ümmetinin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bizleri bir kez daha bayram sevincine ulaştıran Rabbimize hamd ederek konuşmasına başlayan Kaya, "Kurban Bayramı günleri; Allah'ın biz müminlere bahşettiği iki bayramdan biri olması, Allah'a karşı şükrümüzü ilan edeceğimiz bir ameli barındırması, müminlerin kalplerini yardımlaşma duygusu ve Hac ibadetiyle birbirine yaklaştırarak kardeşlik duygularını pekiştirdiği günlerdir. Kurban; temsili olarak en sevdiğimiz şeyleri Allah için feda ederek rıza-i ilahiye ulaşacağımız, Hazreti İbrahim ve ailesinin teslimiyetiyle bizlere, adanmışlığın öğretildiği mübarek günlerdir." şeklinde konuştu.

Kaya, "Her ne kadar Filistin ve dünyanın muhtelif yerlerinde Müslümanların yaşadığı zulüm ve soykırımlar, Mescid-i Aksa'nın işgal altında olması gönüllerimizi acıtıp sevinçlerimizi azaltsa da Rabbimizin vaadinin hak olduğuna olan inancımız ve müminlerin birbirlerine kenetlenerek zaferi elde edeceklerine olan umudumuz bizlere güç veriyor. Bu münasebetle dünya Müslümanlarının göz yaşı dökmeden kutlayacakları bayramlar için Rabbimizden fedakârlığımızı, bağlılığımızı ve teslimiyetimizi artırmasını niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dünya Müslümanlarının göz yaşı dökmeden kutlayacakları bayramlar için Rabbimizden fedakârlığımızı, bağlılığımızı ve teslimiyetimizi artırmasını niyaz ediyoruz"

Bayram günlerini akraba ve dost ziyaretleriyle pekiştirip teşrik tekbirleriyle de bereketinden istifade etmeyi tavsiye eden Kaya, "Kurban Bayramı vesilesiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bugün İslam ümmetinden başta Filistin olmak üzere canlarını Allah için kurban olarak sunan şehitlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor; Rabbimizden, Hazreti İbrahim'i gökten bir koç indirerek sevindirdiği gibi bizleri de çeşitli vesilelerle sevindirmesini niyaz ediyoruz. Peygamber Sevdalısı halkımızı; Kurban Bayramı'nda kurban kesmeye gayret etmekle beraber Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği diğer sünnetleri de yerine getirmeye gayret etmeye davet ediyoruz. Rabbimizden; başta ihtiyaç sahibi ailelerle kurbanımızı paylaşarak sevinçlerine ortak olmayı, akraba ve dost ziyaretleriyle muhabbetimizi pekiştirmeyi ve teşrik tebriklerine riayet ederek bayramın hayır ve bereketinden istifade etmeyi tavsiye ediyoruz." diye belirtti.

İslam ümmetinin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik eden Kaya, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, yüce Rabbimizden kurban kesecek kardeşlerimizin kurbanlarının kabul olmasını ve hac ibadeti için Kâbe'de bulunan kardeşlerimizin haclarının makbul olmasını niyaz ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.