Rektör Battal: "Biz Rahatsız Edilmek İstiyoruz"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Üniversite senatosuyla Taşdemirler Un Fabrikasını ziyaret ederek Doğu Anadolu Un Sanayi Derneği yetkilileriyle bir araya geldi.
VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Rektör yardımcısı Kenan Demirel, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı, Ziraat Fakültesi Dekanı, Gıda Mühendislik Fakültesi Dekanı, olmak üzere üniversitenin tüm bölümlerinde birer temsilciyle Taşdemirler un fabrikasını ziyaret ederek burada işlenen buğday, un ve kepeği yerinde incelediler.
"Bizler Fakültede Oturarak Akademisyenlik Yapmak İstemiyoruz"
Daha sonra fabrika yetkileri ve üniversite Senatosuyla bir toplantı gerçekleştiren Battal burada şu önemli konulara değindi. "Bugün itibarıyla üniversitemiz artık çok güçlü bir hale geldi. Benim ifademle üniversite bardağı doldu taşıyor. Bu taşan birikimle Van'ımızdaki bütün sektörler bizimle irtibat kurmaları halinde bu birikimden faydalanabilir. Bizde buna talibiz. Şunu diyoruz, biz rahatsız edilmek istiyoruz. Sanayici tarafından İşadamı tarafından, Van'da önde gelen STK lar tarafından rahatsız edilmek istiyoruz. Bizlerin buraya geliş amacı da rahatsız olmaktır. Bizler üniversite olarak sadece fakültede oturarak ve makale yazarak akademisyenlik yapmak istemiyoruz. Ve bizim bu kadar kapsamlı olan ilk toplantımızdır. Bizim temel amacımız sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmektir."dedi.
"Van'a Tekno Kent Geliyor "
Van'da yetiştirilen buğdayın kullanılmadığı yönünde şikâyetler geldiğini belirten Rektör Battal, "Amacımız Van'da yetiştirilen buğdayı bizim un fabrikası sanayimize kullandırabilecek aşamaya getirmektir. Bu konuyu konuşacak ve çözmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere bizim bir Tekno Kent girişimiz var ve sonuçlanmak üzeredir. Onu kurduğumuz zaman ekonomi ve sanayi işbirliği alanında hızlı gelişmeler oldu bu Tekno Kente projesinin üç temel ayağı var. Birincisi bilgi bilim ikincisi sermaye üçüncüsü de iş gücü ya da insan kaynağıdır. Bu sayede üniversite ile sanayi çok iyi bir işbirliğine girerek çok güzel çalışmalar yapılabilir." dedi.
"Bu Güne Kadar Hiçbir Konu ve Veri Bizlere Sunulmadı"
Daha sonra konuşan Doğu Anadolu Un Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ata Altay, ise tarımın çok önemli bir konu olduğunu belirterek, "Bizler Rektör beyinde ifade ettiği gibi sizlerin bilgisiyle emeğimizi birleştirerek, daha güzel yerlere gelebiliriz. Van, bölgemizin en büyük illerinden biridir. Ve tarım yapılacak olan illerimizdendir. Bu güne kadar hiçbir konu ve veri bizlere sunulmadı. Biz bu noktada sıkıntılıyız." Şeklinde konuştu.
Toplantı bu noktada sorun ve sıkıntılardan oluşan soru cevap şeklinde devam etti. (Murat Dalgın-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.