Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde gerçeği aratmayan yangın tatbikatı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde meydana gelebilecek olan olası acil durumlara karşı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ve yangın tatbikatı yapıldı.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2021 yılı masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirildi.
KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ve yangın tatbikatında Şanlıurfa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri), (UMKE,112), Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı ve hastane ekipleri de hazır bulunarak gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirildi.
Yapılan KBRN ve yangın tatbikatı sonrası açıklama yapan Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek, "Hastanemiz C/Blok zemin katta bulunan toplantı salonunda AFAD, İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yetkili birimlerinin ortaklaşa katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldıktan sonra tatbikat senaryosu doğrultusunda tatbikatlar icra edildi. Şanlıurfa bir sınır kenti ve her türlü olumsuzluğa karşı hazır olmamız gerekiyor. Biz başta KBRN tehditleri olmak üzere tüm tehditlere karşı hazır olduğumuzu ve pratikte bunu da ne kadar işlevsel olarak gerçekleştirebildiğimizi gördük." diye konuştu.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusu Doç.Dr.Mehmet Salih Aydın ise KBRN’nin ne olduğunu açıklarken tehlike durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Aydın, "KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ajanlarının kasıtlı veya kasıtsız olarak doğaya yayılması ile birlikte insan hayatı üzerinde ciddi manada zararlara yol açmakta ve ayrıca uzun süre ciddi olumsuz etkileri ortaya çıkarmaktadır. İçeriğinde insan sağlığını etkileme potansiyeli yüksek olan nükleer radyoaktif maddeler olan materyaller enfeksiyon veya birçok hastalığa yol açabilecek biyolojik ajanlar, zehirlenmeye neden olabilecek zehirli kimyasallar doğal olarak oluşabilir veya yapay olarak üretilebilir." dedi.
Tatbikata Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek ile Hastane yönetimi katıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.