Şanlıurfa Ulu Camii'de 50 yıldır hatimle teravih kıldırılıyor
Şanlıurfa’da tarihi Ulu Camii’nde teravih namazları yaklaşık 50 yıldır hatim ile kılınıyor.
Şanlıurfa’nın tarihi camilerinden olan Ulu Camii’nde yaklaşık 50 yıldır hatimle teravih namazı kılınıyor.
Şanlıurfalılar, kentin dört bir tarafından tarihi Ulu Cami’ye gelerek, Peygamber Efendimizin hem teravih hem de hatim sünnetini ihya ediyorlar.
Tarihi 12'inci yüzyıla dayanan Ulu Camii’nde 3 görevli hafız tarafından kıldırılan teravih namazında her akşam bir cüz Kur’an-ı Kerim okunuyor.
Erkeklerin cami içerisinde, bayanların ise kadınlar mescidinde kıldığı teravih namazı yaklaşık 1,5 saat ile 2 saat arasında sürüyor.
Ulu Cami İmam Hatibi Fatih Kahvecibaşı, ramazan ayının en önemli ibadetlerinden birinin de teravih namazı olduğunu belirterek, "Müstesna zamanlardan biri olan Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun. Cenab-ı Hak bizleri ramazan-ı şerifi hakkıyla idrak edip müstefid olanlardan eylesin. Ramazan-ı şerifin önemli ibadetlerinden biri; elbette ki oruçtur. Bunun yanında camilerimizde veya ferdi olarak evlerimizde kılmış olduğumuz teravih namazlarımız vardır. Teravih namazı: Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) ramazan gecelerini ihya etmesi için Müslümanların hep birlikte toplu bir şekilde camide kılmasını tavsiye buyurduğu bir namazdır." diye konuştu.
Ulu Camii'de 50 yıldan fazla bir zamandır teravih namazlarının hatimle kılındığını hatırlatan Kahvecibaşı, "Ramazan-ı şerifin 30 gün olduğu zamanlarda her gün namazla birlikte birer cüz Kur’an okunuyor. Diğer zamanlarda ise, mesela bu ramazan 29 çekiyor, bu yıl da yine 30 cüz şeklinde araya yine diğer cüzlerde ilave edilerek veyahut iki gün bir buçuk cüz okunarak 30 cüz, teravih namazında tamamlanmış oluyor. Camimizde 3 arkadaşımızla birlikte kıldırıyoruz. Cenab-ı Hak nice uzun seneler teravih namazını cemaatle birlikte kılıp ramazan-ı şerifi idrak etmeyi, ramazan-ı şeriften müstefid olanlardan eylesin. Sağlık ve huzur içerisinde bayrama kavuşmayı bizlere nasip eylesin." İfadelerini kullandı.
"Teravih namazını hatimle kılmak herkese nasip olmaz"
Cami cemaatinden Muhammed Düğer ise hatimle teravih namazı kılmanın önemine dikkat çekerek, "Aşağı yukarı 10 yıldır teravih namazını kılmak için Ulu Camii’ye geliyorum. Daha önce Ulu Camii tıklım tıklımdı. Bizim camimiz gerçekten çok güzel bir camii… İmamımız çok güzel bir imam, üçü de birbirinden güzel… Bizim camimizim Urfa'nın bir numaralı camisi olması ve tıklım tıklım cemaatle dolması lazım. Teravih namazını hatimle kılmak herkese nasip olmaz. Nasip olanlar keyfeder. Şanlıurfa’da bu ramazan herhalde 3 yerde teravih namazı kılınıyor. Bu üç cami, Urfa'yı kurtarmış oluyor. Bugün hatimle kılınan bir yere İblis ve kötü insanlar giremez. Sadece bize değil bütün insanlara teravih namazını hatimle kılmak nasip olsun inşallah." dedi.
Şanlıurfa genelinde 16 camide teravih namazı hatimle kılınıyor
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 16 camide teravih namazları hatimle kılınıyor. Eyyübiye ilçesinde 3; Haliliye, Ceylanpınar ve Halfeti ilçelerinde 2; Akçakale, Birecik, Bozova, Harran, Karaköprü, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde de bir camide teravih namazları hatimle kılınıyor.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.