Adana'nın Yüreğir ilçesi, Köprülü Mahallesi'nde bulunan ve vatandaşlar tarafından ''Yeşil Camii'' olarak bilinen Köprüköy Camisi’nin yapımına 91 yıl önce Bosnalı Salih Efendi başladı.
1983 yılında, bir vatandaşın sarmaşık fidesini minarenin altına ekmesiyle cami, günümüzde kazandığı sarmaşıklarla kaplı görüntüsü ile adeta görsel şölen oluşturuyor.
Kentin simgesi haline gelen ve Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Sakal-ı Şerif'inin de bulunduğu caminin bahçesinde 200’den fazla bitki çeşidi bulunuyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 32 yıldır İmam-Hatip olan Fahri Onur, 7 yıldır Köprüköy Camii'nde görev yapıyor.
Bölgenin en iyi ve temiz camilerinden birisinin de ''Yeşil Camii'' olarak bilinen Köprüköy Camisi olduğunu vurgulayan Onur, 1997 yılında caminin ''en temiz cami'' olarak seçildiğini ifade etti.
Yerli ve yabancı turistler tarafından caminin ziyaret edildiğini aktaran Onur, namaz vakitleri dışında da cami cemaatinin eksilmediğini söyledi.
“Rabbimizin emirlerini tebliğ ettiğimiz için çok memnunum”
Camilerin Kabe’nin yeryüzündeki şubeleri olduğunu hatırlatan Onur, “Camide görev yapmak çok güzel bir duygu. Peygamberlerin mesleğini severek ve en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Camimiz, bölgemizde tanınıyor ve yüksek bir manevi atmosfere sahip. Böyle bir camide Rabbimizin emirlerini tebliğ ettiğimiz için çok memnunum.” diye konuştu.
“Beton yığınları arasında vahayı andıran bu camide huzur buluyorum”
Karaman’dan camiyi ziyarete gelen Hatip Tuğra Karagöz, “Caminin namını duymuştum. Adana ziyaretimde ise camiyi görmeden ayrılmak istemedim. Ailem ile birlikte şu anda camideyiz. Çeşitli bitkilerin bulunduğu camide büyülenmiş vaziyetteyiz. Beton yığınları arasında vahayı andıran bu camide huzur buldum. Camilerin muhteviyatında esenlik vardır fakat bu camide sadece cemaat değil birçok canlı türü de hayat buluyor.” ifadelerini kullandı.