Adıyaman Kahta'da başıboş sokak köpekleri toplanmaya başlandı

Adıyaman Kahta ilçe Belediyesi, vatandaşların güvenliği ve huzurunu sağlamak amacıyla başıboş köpekleri toplayıp barınağa götürüyor.

Adıyaman Kahta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sahipsiz köpekleri toplayarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüyor.

Merkeze getirilen köpekler, veteriner kontrolünden geçirilerek sağlık taramasından geçiriliyor, gerekli tedavileri yapılıyor ve kısırlaştırılıyor.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, yalnızca son bir hafta içinde yaklaşık 100 sahipsiz köpeğin rehabilitasyon merkezine götürüldüğünü açıkladı.

Hallaç açıklamasında, "Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin kapasitesini artırdık. Ayrıca, mevcut hayvan ambulansımıza ek olarak bir acil müdahale aracımızın ihale süreci tamamlandı. Bu araç en kısa sürede envanterimize katılarak çalışmalarımıza destek verecek. Özellikle çocukların okula gidiş saatlerinde yaşanabilecek tedirginlikleri önlemek amacıyla iki ayrı ekibimiz sahada aktif olarak görev yapıyor. Başıboş köpeklerin halk sağlığı açısından zararlı hale gelmemesi için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Halkımızın huzuru ve güvenliği bizim önceliğimizdir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahta Haberleri

Mehmet Yavuz vefatının 5'inci senesinde kabri başında anıldı
Yapıcıoğlu Kahta'da konuştu: Biz on yılların ihmalini tamir etmeye geliyoruz
Yapıcıoğlu: Mehmet Yavuz'un ektiği tohumları sulayıp büyütmeye devam edeceğiz
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam hastanede depremzedeleri ziyaret etti
Kâhta Umut Kervanı ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont dağıttı