Aile Hekiminizi Erken Tanıyın

Mardin’de, aile hekimliğinin etkin kullanımına yönelik "Aile Hekiminizi Erken Tanıyın" kampanyası başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri'ne erişimi ve Aile Hekimliği hizmetlerinin önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla "Aile Hekiminizi Erken Tanıyın" sloganıyla başlatılan iletişim kampanyasının Mardin’de de startı verildi.

Başlatılan kampanya kapsamında; reklam panoları ve sağlık tesislerine afişler asıldı, kurumsal web sayfaları ve sosyal medya hesaplarından kampanyanın tanıtımı filmi paylaşıldı. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde açılan stantlarda sağlık personeli tarafından bilgilendirmeler yapılarak dağıtılan broşürler ile kampanya yürütülüyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, aile hekimliği sistemi ve aile sağlığı merkezlerinin önemine değinerek, şunları söyledi:

"Her vatandaşımızın aile hekimini tanıması ve bilmesi gerekmektedir. En ufak bir şikâyette acil servislere müracaat ederek acil servislerde ve hastanelerde ciddi bir yoğunluk oluşturuluyor. Şunu bilmeliyiz ki; aile hekimlerimiz bizim en yakın sağlık danışmanlarımızdır. Rahatsızlandığımızda aile hekimimize müracaat ettiğimiz takdirde, gereksiz zaman kayıplarından ve uğraşılardan, hastane yollarında gidip gelmekten uzaklaşmış olacağız. Aile hekimlerimizde tıbbi tetkikler, kan ve idrar tahlillerini de yaptırma imkânınız vardır. Aile hekimlerimizi erken tanıdığımız takdirde birçok sıkıntıdan uzaklaşmış olacağız. Herkesin aile hekimini bilmeye, onları erkenden tanımaya ve aile sağlığı merkezlerini uygun şekilde kullanmaya davet ediyorum."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Ceviz tüketerek kalbinizi koruyun
Çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmenin yolları
Uzmanlar: Yutma güçlüğü, nörolojik hastalıkların komplikasyonu olarak görülüyor
Kahve alışkanlığı sağlıklı mı?
Başarıyı engelleyen psikolojik engel: Erteleme alışkanlığı