Aktarlardan hastalıklara karşı şifalı bitki tavsiyeleri

Havaların soğuması ile birlikte hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşların bitkisel ürünlere rağbet ettiğini belirten aktarlar, kış aylarında şifalı bitkilerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bitkilerin satıldığı Haşimiye Meydanında bulunan Aktar Pazarında yoğunluk yaşanıyor.

Şanlıurfalılar, havaların soğumasının neden olduğu soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak için aktarlara yöneldi.

Soğuk kış günlerinin yaklaşmasıyla vücut direncini korumak için vatandaşların bitkisel tedaviye rağbet ettiğini ifade eden aktarlar, en fazla zencefil, zerdeçal, kuşburnu, tarçın, ıhlamur çayı ve kış çayları başta olmak üzere bitkisel ürünlerin tercih edildiğini belirtti.

"Tıbbın ham ve ana maddesi bitkisel ilaçlardır"

Hastalıkların yaşandığı en yoğun dönemde vatandaşların bitkisel ürünlere rağbet ettiğine dikkat çeken Aktar Mehmet Gişioğlu, "Mevsimsel geçiş ve hastalıkların yaşandığı en yoğun dönem olduğu için vatandaşlarımızın bitkisel ürünlere rağbeti var. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için öncelikle ıhlamur, kuşburnu, adaçayı, tarçın, hatmi çiçeği, hibiskus, zerdeçal, zencefil ve karışık bitki çaylarına ilgi var. Bu bitkiler, vücut direncini artırır ve her türlü hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Tıbbın ham ve ana maddesi bitkisel ilaçlardır. Tropikal ormanlarda yetişen bitkilerden yapılmaktadır." şeklinde konuştu.


"Günde bir fincandan fazla içildiği zaman zarar verir"

Bitki çaylarının fazla tüketildiğinde vücuda zarar verdiğini belirten Gişioğlu, "Her şeyin aşırısı zararlıdır. Günde bir fincandan fazla içildiği zaman zarar verir. İçerisinde uçucu yağ olduğu için kaynatılmamalıdır. Isı ile temas ettiği zaman bütün vitaminini kaybeder ve bitkisel ürünü boşuna içilmiş olur. Bitkisel ürünleri kilogram bazında kimse almamaktadır. Ihlamurun 100 gramı 40 lira, tarçının 100 gramı 20 lira, karışık kış çayı 100 gramı 20 lira fiyat aralıklarındadır." dedi.

"Adaçayı boğazın en büyük ilacıdır"

Bitkisel ürünlerin faydalarına değinen Gişioğlu, "Ihlamurun mideyi rahatlatıcı özelliği vardır ve antiviraldir. Kas spazmına iyi gelir Bronşları yumuşatma özelliği vardır. Astıma ve bronşite iyi gelir. Şeker hastalığına insülin derecesini düşürdüğü için tarçın iyi gelir. Çaya tat verdiği için çayın da içine koyulur. Adaçayı boğazın en büyük ilacıdır. Adaçayı bademciğe, farenjite, larenjite, soğuk algınlığına ve boğazda gıcıklanmaya iyi gelir." diye konuştu.


"Tüm bitkilerin ayrı ayrı faydaları var"

Şifalı bitkilerin Allah'ın birer mucizesi olduğunu vurgulayan Gişioğlu, "Hibisküs C vitaminidir. Uzmanlar hibiskus hakkında 'Bir bardağında C vitamini, 15 kilo limonda yoktur.' diyor. Zerdeçal ise sarımsaktan daha önce gelen bir antibiyotiktir. Hatmi çiçeği ise süt ile kaynatılmaktadır. Astım ve bronşite iyi gelir. Tüm bitkilerin ayrı ayrı faydaları var. Hepsi Allah'ın bir mucizesidir." şeklinde konuştu.

"Genellikle zencefil ve ıhlamura rağbet var"

Kimyasal ilaçların böbrek ve karaciğere çok zarar verdiğinin altını çizen Aktar Ahmet Yavuz, "Bu yıl Coronavirüsün etkileri azalmış bir şekilde kışa gireceğiz. Vatandaşlar aktarlardan boğazı rahatlatıcı ıhlamur çayları, bağışıklığı kuvvetlendiren zencefil ve karanfil gibi baharatları talep ediyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için genellikle bizden propolis talep edilmektedir. Birçok bitkinin kış çayını satıyoruz. Genellikle zencefil ve ıhlamura rağbet var. Ihlamurun vücutta rahatlatıcı ve kan temizleme özelliği vardır. Vatandaşlarımız kimyasal yollara başvurmadan tedavi olmanın yolarını bu şekilde buluyor. Doktor değiliz, doktorlar bizden daha iyi bilirler ama neticede kimyasal ilaçların böbrek ve karaciğere çok zarar verdiği bilinen bir gerçektir. " diye konuştu.


"Bilinçsiz ilaç kullanımı zarar vermektedir"

Bitkisel ürünlerin bilinçsiz tüketildiğinde yan etkiler oluşturabileceğini belirten Yavuz, "Şifalı bitkilerin bazı yan etkileri olabilmektedir. Düzgün ve düzenli kullanılmalıdır. Alerjisi olmayanlar kullanmamalıdır. Soğuk algınlığına, kuşburnu çayı, ıhlamur ve karışık kış çayları iyi gelmektedir. Şifalı bitkilerin tüketilmesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Karışık kış çayları; öksürük ve gribe iyi gelmektedir. Eczane ve bitkisel ilaçların bilinçsiz kullanımı muhakkak zarar vermektedir.. Ürünlerimizi halkımıza destek olmak adına asgari seviyede satmaktayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Sağlık Haberleri

Teknoloji bağımlılığı çocuk ve gençlerin sağlığını tehdit ediyor!
Obezite çocuklarda hipertansiyon riskini artırıyor!
Kuruyemişler kalp ve damar sağlığını koruyor
Kasıktan dize doğru yayılan ağrıya dikkat!
Dr. Ceylan: Doğru zaman, doz ve süreyle antibiyotik kullanımı gerekmektedir