Bitlis’te İl Müftülüğü bünyesinde, “Annemle Evde Kur’an-ı Kerim Okuyorum” örnek projesi hayatta geçirildi.
29 Mart 31 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan projenin tanıtımı Bitlis Öğretmen evinde düzenlenen programla kamuoyuna açıklandı.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İlçe müftüleri ve Bayan Kur’an Kursu hocaları katıldığı programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, ilk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olduğumuzu hatırlatarak, böylesi bir çalışmayı başlatmanın sevinci içinde olduklarını dile getirdi ve programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra program hakkında konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bayanların Kur’an-ı Kerimi okumaları noktasında bir eksiklik gördüklerini ve bu eksikliği gidermek adına böylesi bir projeyi hayatta geçirdiklerini söyledi.
“Amacımız evlerde Kur’an-ı Kerim’in sesini yükseltmek”
Bayanların Kur’an-ı Kerim’i bilme ve öğrenme noktasında bir boşluk ve eksiklik olduğunu söyleyen Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bayanların Kur’an-ı Kerim’i bilme ve öğrenme noktasında bir boşluk ve eksiklik olduğunu gördüm. Bunu nasıl telafi edebiliriz, bu konuda nasıl bir proje yapabiliriz, nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz? Düşüncesiyle, zaman zaman müftü hocamızla da paylaştığımız bir husustur bu. Bugün ‘Annemle Evde Kur’an-ı Kerim Okuyorum’ projesini inşallah başlatacağız. Bir taraftan okuma-yazma seferberliğiyle, bir taraftan da Kur’an-ı Kerimi öğrenme seferberliğiyle evlerde çocuklarıyla birlikte Kur’an-ı Kerim’in sesini yükseltmek istiyoruz. İnşallah böyle güzel bir projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.
“Bu millet tarihin her döneminde İslam’a sancaktarlık yapmış”
“Mensubu olduğumuz dinin ilk emri olan ‘oku’ emri, her birimizin öğrenmesi, öğretmesi, ailede bunu paylaşması kadar önemli başka bir husus olmadığını gösteriyor.” diyen Ustaoğlu, Bitlis’in kadim tarihine de değinerek, şunları söyledi:
“Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyuruyor. Hem öğrenen hem de öğretenlerin bir arada olduğu bu ortamda, her biriniz bunun takipçisi olup, inşallah her evde bu sesin yankılanmasına vesile olacaksınız. Bitlis, kültür ve medeniyeti çok köklü, tarihi geçmişi çok eskilere dayanan, ilim irfan meclisine ev sahipliği yapmış bir ildir. 100 Yıllara meydan okuyan medreseleri hâlâ ayakta olan bir ildir. Bu millet, tarihin her döneminde, İslam’a sancaktarlık yapmıştır. Özellikle Bitlis, bu anlamda çok önemli şahsiyetleri kendi bağrında yetiştirmiş bir ildir.”
Yüzyıllardır ayakta kalan bu kadar medreseleriyle bayanlara yönelik ciddi eksikliklerinin olduğunu da dile getiren Ustaoğlu, bayanlara yönelik kentte 4o Kur’an kursunu açtıklarını hatırlatarak, bu çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti.
Programın sonunda İl Müftülüğü tarafından, projenin tanıtımı, amacı ve hedefi ve kentte yapılan çalışmaları konu alan bir sunum verildi.
İLKHA