Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yapılan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavı’na giren öğrenciler, yerleşkenin inşaat malzemelerinden ve çöplerden geçilmediğini söyledi.
“Adeta inşaat içinde sınava girdik”
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kendi öğrencilerine eğitim verdiği yerleşkenin inşaat şantiyesinden farksız olduğunu ve adeta inşaat içerisinde sınavlara girdiklerini anlatan öğrencilerden Yusuf Acabey, “İki gün orada sınavlara girdim. Sınav yerim kampüs olunca çok şükür rahat bir yerde sınava gireceğim diye düşünmüştüm. İlk gün kendi arabamla gittim, yolların bozukluğundan dolayı arabayı park edecek yer bulamadım ve sırf bunun için de sınava 5 dakika geç girdim. Pazar günü ise şehir içi ile sınava gideyim dedim. Bu sefer şehir içinin bizi indirdiği yerden sınavın olduğu İlahiyat Fakültesine kadarki alan zaten yollara araçlar park etmişti. Kaldırımlarda da inşaat malzeme ve atıkları olduğu için zar zor sınavın olduğu binaya kadar yürüdük. Her yerde elektrik kabloları, su boruları, kaldırım taşları, çöpler ve inşaat atıkları vardı. Arabaların dolayı da tozdan gözümüzü açamıyorduk. Sınava girdiğimiz sınıf da toz duman içindeydi. Kendi oturduğumuz masayı kendimiz temizlemek zorunda kaldık. Buraya üniversite kampüsü demek için bin şahit lazım. İnsan bir binada inşaat yaptığı zamanda çevresini biraz temiz tutar. Uyarı levhaları asar. Ama ne yazık ki üniversite yerleşkesinde rahat bir sınava gireceğim derken tam da bana kâbusa dönüştü. AÖF yönetiminden bir daha kampüste sınav yapmamasını talep ediyoruz. Bu konuda 30'a yakın öğrenci ile birlikte imza toplayıp genel merkeze göndereceğiz.” dedi.
“Yazın toz kışın çamur”
Şırnak'ta sınavının yapılamamasından dolayı Mardin'de sınava giren öğrencilerden Cihad Medari de toz duman ve inşaat içinde sınava girdiklerini söyledi. Örnek olması gereken bir kurumun bu halde olmasından duyduğu üzüntüye dile getiren Medari, "İyi ki burada sınava girmiyoruz. Gördüğünüz gibi yazın olduğu için her yerde toz var. Büyük ihtimalle kışın da her yerde yağmur çamur var. 3 yıl önce de bu bazalt taşları böyleydi şimdi de halen dağınık çarpık ve bozuk bir şekilde duruyor. İnsan hiç mi el atmaz?” diye tepkisini gösterdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)