Atama kılavuzu köylerde çalışan öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermemişr

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, atama kılavuzunun, köylerde çalışan öğretmenlerin mağduriyetini gidermediğini belirtti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemleri hakkında yazılı açıklama yaptı.

2015 yılından bu yana atama ve yer değiştirmelerde sıramatik uygulamasının kaldırılmasıyla dezavantajlı bölgelerde çalışan öğretmenlerin mağdur edildiğini belirten Deniz, yayımlanan 2018 kılavuzunun bu mağduriyetleri gidermekten uzak olduğunu kaydetti.

Deniz, "Bilindiği gibi, 2010 tarihli atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde 'İl içinde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos ayı sonu itibarıyla yapılır.' denilmekte iken, 2015 yılında yapılan yönetmelik değişikliğinde sıramatiğin çalıştırılması ile ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Atamalarda sıra esaslı atamaların 2015 tarihindeki yönetmelikle kaldırılması öğretmenlerimizin mağduriyetlerine sebep olmakta ve hakkaniyeti sekteye uğratmaktadır. Maalesef bu mağduriyet, 2018 Atama ve Yer Değiştirme Kılavuzu ile giderilmemiştir." dedi.

Söz konusu yönetmelikle norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerine dair uygulamanın adil olmadığını savunan Deniz, "2010 tarihli yönetmelikte uygulanan köy okullarında ve dezavantajlı bölgelerde görev yapan ve hizmet puanı yüksek olan öğretmenlerimiz, merkez okullarda boşalan normlara çeşitli gerekçelerle (özür grubu, norm fazlalığı vesaire) daha düşük puanla öğretmen ataması yapıldığı için atanamamaktadırlar. Oysaki sıralamaya dayalı veya bilindik tabirle sıramatik ile yapılacak atamalar daha adil olacak ve kimseyi mağdur etmeyecektir. Hizmet puanı yüksek olan öğretmenlerimiz norm açığı bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirebilecek ve açık normlar bu şekilde hakkaniyete uygun olarak doldurulacaktır. Norm fazlası öğretmenin belirlenmesinde hizmet puanı uygulamasının köylerde ve dezavantajlı bölgelerde uzlaşma yoluyla veya tersinden yani hizmet puanı yüksek olandan başlaması daha adil olacaktır. İzah edilen nedenlerle yönetmelikte sıramatiğin yılda en az iki kez çalıştırılması, il içi yer değiştirmelerde yaşanan mağduriyetleri önleyecek ve norma dayalı atamalarda ise norm fazlası çalışanın belirlenmesinde dezavantajlı bölgelere özgü bir düzenleme yapılması da hakkaniyete uygun olacak ve mağduriyetlerin önünü alacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Adıyaman Haberleri

Depremde ağır hasar gören Adıyaman taşınacak
Adıyaman'da çiftçilere 25 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Gönen'den ara tatil mesajı
Adıyaman İl Müftülüğünden örnek proje "Önce Donanım Sonra Aktarım"
Silahlı soyguncu yüzlerce saatlik kamera kaydının incelenmesinin ardından yakalandı