Atanamayınca hamallık yapıyor

Şanlıurfa'da lisans eğitimini tamamlayan öğretmen adayı, yıllardır atanamadığı için hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.

Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitiren Şanlıurfalı öğretmen adayı, yıllardır atanamadığı için çareyi fıstık taşıyıcılığı yapmakta buldu.

Yaşadığı sıkıntıları anlatan Mehmet Emin Albayrak, 4 yıllık lisans eğitiminin ardından bir türlü atanamadığını söyledi.

2013 yılında mezun olan ve o günden bu yana atanamayan Albayrak, ailesi ve çocuklarıyla beraber atanmanın heyecanını yaşadıklarını ancak artık hiçbir ümidinin kalmadığını belirtti.

Albayrak, "Ben ailemin en büyüğü olarak, kardeşlerime ön ayak olup, hepsini okutmaya çalıştım. Tabii ki okumanın da belli bir masrafı var. Ben 6 yaşındayken ailemden koptum. Evimiz köydeydi ve köyde okul yoktu. Babam da 3 kardeşimle beraber bizi okula kaydetti. Biz o kulda okuduk. Yatılı kaldığımız için bazen haftalarca, aylarca ailemizle görüşemiyorduk. Ortaokulu bu zor şartlarda okuduk ve bitirdik." dedi.

"Maddi sıkıntılardan dolayı en yakın ilde üniversite okumak zorunda kaldım"

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle ailesinin yanından ayrılıp, liseyi okumak için Adana'ya gittiğini anlatan Albayrak, "Maddi sıkıntılarımız olduğu için yılda bir defa eve gidiyordum. Bundan dolayı bayağı aile özlemi çektik. Lise döneminde okullar tatil olduğunda dışarı gidip çalışıyorduk. Üniversite sınavına girdim ve 2009'da Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne kayıt yaptım. Puanım iyi olmasına rağmen İstanbul gibi bir yerde okuyabilirdim ama maddi sıkıntılardan dolayı en yakın ilde üniversite okumak zorunda kaldım. Adıyaman Üniversitesinde 4 yıl sosyoloji bölümünü okudum. 2013'te de üniversiteden mezun oldum." ifadelerini kullandı.

"Evime ekmek götürmek için burada hamallık yapıyorum"

Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girip, iyi puan almasına rağmen atanamadığını ifade eden Albayrak, "Urfa'nın 12 milletvekili ve belediye başkanlarıyla bizzat görüştüm. Ben okulu bitirdiğimden bu yana hepsi tek tek bana söz verdiler ama arkası gelmiyor. Yani hepsi şahsen beni tanıyor. Ne durumda olduğumu da biliyorlar. Gelip burada hamallık yapıyorum. Evime ekmek götürmek için geliyorum buraya, yerleri süpürüyor ve çaycılık yapıyorum. Kardeşlerimi okutmak istiyorum. Bunlar beni 3 sene oyaladı. Hep söz verdiler ama devamı gelmedi. Beni üzen tek şey, söz verip sözlerinde durmamaları. Bana verdikleri her söz bir umut oldu. Ama o umut her zaman beni hayal kırıklığına uğrattı." şeklinde konuştu.

İLKHA















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Avukat Karadaş: "Kanun yapma sürecinde halkın manevi değerleri dikkate alınmalı"
Soluk borusuna süt kaçan bebek kurtarılamadı
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kırhan: "Hareketsiz yaşam diyabete ne oluyor"
Balıklıgöl’ün duvar ve su kanalı çöktü
Yapılan zamların ardından halk fakirleşiyor