Gaziantep’te düzenlenen arı kovanı dağıtım töreninde konuşan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, “16 Nisan’da Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir tercih yapacağız. Bu tercihi de Türkiye’deki vatandaşlarımız yapacak. Ama Almanya’sı, Hollanda'sı, İsviçre'si bizden daha heyecanlı. Ne oluyor? İsviçre'deki, Almanya'daki Hans değil, Gaziantep'teki Hasan oy kullanacak. Size ne oluyor?” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından arı üreticilerine düzenlenen törenle 2 bin kovan dağıtımı yapıldı. Botanik Bahçesi’nde düzenlenen törene AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci, Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri ve Ziraat Odası Başkanları ile kurum müdürleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gül, Avrupa Birliği ülkelerinin referandum süreci kapsamında Türkiye'ye yönelik tavrını kınayarak tepki göstererek şöyle konuştu:
“Onlar daha önce olduğu gibi Başbakanlar gelsin, el pençe karşımızda divan dursunlar. Avrupa’da ülke ülke gezsin ‘bana bu ay 500 milyon ver ve memurumun, emeklinin maaşını ödeyemedim. Türkiye’ye 500 milyon borç verir misin’ diyen bir Türkiye, bir Başbakan istiyorlar. Avrupa neden rahatsız oluyor. O eskiden borç içinde kıvranan Türkiye yok. Bundan rahatız oluyorlar. Onların istediği Türkiye hasta adam olsun, hep yatağında yatsın. Eğer ayağa kalkarsa ortalığı derler toparlar. Türkiye’nin iyi ve güçlü olmasını birileri istemiyor. Çünkü güçlü olunca işçisi, çiftçisi, köylüsü, vatandaşı daha müreffeh olacak. Ülke daha büyük kalkınacak, kendi sanayisini yapacak, kendi tankını, topunu, uçağını yapacak. Ama Türkiye bunları yapmasın. ‘Türkiye pazar olsun, biz Türkiye’yi pazar gibi kullanalım’ diyorlar.”
Birilerinin Türkiye'nin başının dik olmasından ve güçlenmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Gül, “16 Nisan günü Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir tercih yapacağız. Bu tercihi de Türkiye’de olan vatandaşlarımız yapacak. Ama bakıyoruz ki Almanya’sı, Hollanda’sı, İsviçre’si bizden daha heyecanlı. İsviçre’deki, Almanya’daki Hans değil, Gaziantep’teki Hasan oy kullanacak, peki size ne oluyor? Ama mesele Türkiye yine eski Türkiye olsun. Borç alan, önümüzde iki büklüm duran, silahı, uçağı, arabayı, biz satalım. Havaalanı yapmasın, uçaklar bize gelsin, Almanya’da kalksın. Türkiye güçlenmesin diye Suriye olmasını ve bölünmesini isteyenler ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar. Devlet kanallarında Türkçe ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar. Ama inşallah 16 Nisan’da milletimiz onlara ‘evet’ demenin ne olduğunu öğretecek.” ifadelerini kullandı.
“Bu referandumda milletlimiz karar verecek, ne karar verecekse ya size ne oluyor?” diyerek Avrupa ülkelerinin tavrına sert tepki gösteren Gül, “Türkiye’nin bölünmesini isteyenler ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Bizim ülkemizin bakanları ülkelerine sokulmazken terör örgütleri ise Türkiye’de her gün bir canımıza kast edenler o ülkelerin meydanlarında ‘hayır’ propagandası yapıyor. İşte bu onların çifte standartıdır. Dün bir ülkenin binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın resminin karşısında şakağına silah dayayan bir posteri astılar. Buna izin veren anlayış demokrasiden, insan haklarından ve insanlıktan nasibini almamış bir anlayıştır. Bu tavrı terör örgütlerinin cirit atmasına ve her türlü terör faaliyetleri yaparak Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmalarına izin veren bu ülkelerini tutumlarını ve yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz.” şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada, Çin'de kovan başı bal üretiminin 47 kilo olduğunu, Türkiye’de ise 17 kilo olduğunu belirterek, “Ne farkımız var? Benim insanım daha çalışkan, benim doğam Mezopotamya, Akdeniz, Çin'den çok daha kuvvetli. Niye biz bunu başaramıyoruz? Bizim şu rakamların hepsini değiştirmemiz lazım. Değiştirebilmemiz için de gücümüzün olması lazım.” diye belirtti.
Şahin, “Baktığımızda her şeyi insan için yaratan yüce mevlamın bizim evreni ve kendi vücudumuzu korumak, bu büyük emanete sahip çıkmak bizim en büyük kulluk görevimiz. Ayetler, hadisler bize bu talimatı veriyor. Bu arılara bakarak ibret almalıyız. 80 bin işçi arı insanoğlu bir damla bal yesin diye bir kaşık baldaki şifayı tesis etmek için bütün evren bize çalışıyor. O zaman bizim ne yapmamız veya ne yapmamamız lazım. Üzerimizdeki görev ve sorumluluk ta bize düşen kısımda bu işin hakkını vermemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Törende Gaziantep Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından arı yetiştiricilerine 2 bin kovan dağıtıldı. Daha sonra üreticiler ile birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)