Uluslararası yaptığı hayırlı çalışmalarla ismini duyuran Avrupa Yetim-Der, Avusturya’nın Innsbruck şehrinde yardım faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme amaçlı bir program düzenledi. Programda konuşan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Arakanlılar için yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Program, Innsbruck şehrinde bulunan Said’i Nursi Camiinde düzenlendi. Avrupa Yetim-Der'in Genel Başkan Yardımcısı Ateş, Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarında yapılan yardım faaliyetlerini anlattı.
Yardım faaliyetleri esnasında şahit olduğu bir anısını anlatan Ateş şöyle konuştu: "Bayramda bir eve gittik, o evde yaşlı bir teyze yaşıyordu. Biz gittiğimizde bize şeker uzattı, bizde kabul edip aldık. Sonra Teyze, 'Elhamdülillah, bende kalan son parayla bu şekerleri aldım, ama gün boyu kimse gelmedi. Bende kimse gelmeyecek diye üzüldüm ama siz geldiniz ve beni sevindirdiniz, mutlu ettiniz.' dedi."
Ateş, bayramlarda muhtaç aileleri ziyaret ettiklerini ve hayırseverlerin yardımlarıyla onların ihtiyaçlarını giderdiklerini, bu şekilde hem hayırseverlerin selamını muhtaç aileye götürdüklerini, hem de ailelerin selamını onlara geri getirdiklerini söyledi.
Yapılan yardım çalışmalarını kayıt altında tutuklarını, dileyen hayırseverlere izlettiklerini ifade eden Ateş, "Çoğu insanlar yardım organizasyonlarına itimat etmiyorlar, maalesef bazı organizasyonların bu durumu suiistimal etmelerinden kaynaklanıyor. Bu durumdan haberdar olduğumuz ve yardımseverlerin aklında bir soru kalmaması için yardımlar kayıt altına alınıyor, dileyen yardımseverlere yaptıkları yardımlar video olarak ta gösteriliyor." şeklinde konuştu.
Arakan'da yapılan zulümlere bire bir şahit olduklarını ve bu durumun medya kuruluşlarına göndermelerine rağmen ekranlara yansımadığını belirten Ateş, "İnsanlar Arakan'daki zulümlerden kaçıp Bangladeş’e gitmek istiyorlar, gemilerle gittikleri Bangladeş’e çoğu yetişemeden boğularak ölüyor, yetişenlerde Bangladeş’te kayıt altına alınarak orada bulunan kamplara yerleştiriliyor. Bangladeş ülke olarak zaten fakir bir ülke bu sebeple, çocukların çoğu açlığa dayanamayıp ölüyor." ifadelerini kullandı.
Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Ateş, "Bangladeş kamplarında hayırseverlerin yardımlarıyla 100'e yakın su kuyusu açtırıldı. Bunun dışında sıcak yemek, giyim ve kırtasiye yardımları yapılıyor." dedi.
Programda Avrupa Yetim-Der'i tanıtan ve yapmış oldukları yardımları gösteren sinevizyon sunumu yapıldı.
Ateş, Said’i Nursi Caminin yaptırmış olduğu su kuyusuna ve yaptıkları yardımlara minnettar olduklarını söyleyerek, Cami adına Avrupa Yetim-Der Innsbruck Temsilcisi Samed Sertkaya ve İsmail Gökkaya’ya Plaket verildi.
Programın sonunda hatırlatmada bulunan Ateş, Said’i Nursi Camii ve cemaatini 24.12.2017 tarihinde Almanya’nın Wiesbaden şehrinde düzenlenecek olan "Yetimlerle Dayanışma Gecesi" adli programa davet etti.
İLKHA