Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın(BTSO) konuğu olarak Bursa’ya gelen Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada TÜBİTAK'tan dün itibariyle FETÖ/PDY bağlantılı 138 kişinin işten çıkarılma, 28 kişinin istifa olmak üzere toplam 167 kişinin kurumla ilişiğinin kesildiğini söyledi.
BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Özlü, Bursa’nın 22 sanayi bölgesi ve üretim altyapısı ile diğer şehirlerden farklı bir yapıda olduğunu, Bakanlığı dönemindeki ilk ziyareti de Bursa’ya yaptığını söyledi.
Ülke olarak 15 Temmuz’da çok önemli bir demokrasi testinden geçtiklerini belirten Bakan Özlü, Türkiye’nin bu sınavdan başarıyla çıktığını ifade etti.
Yabancıların bu süreçte Türkiye’yi şaşırarak izlediklerini dile getiren Özlü, “Tankların yollarda olduğu, helikopterlerin milletine kurşun yağdırdığı görüntüleri izlediler. Bu durum Türkiye için hiç hoş bir görüntü olmadı. Bizler bu algıyı düzeltmek zorundayız. Gerçek Türkiye’nin 16 Temmuz’dan itibaren yeniden işine odaklandığını, fırınlarını, pastanelerini açtığını anlatmalıyız” dedi.
"2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK'a 707 kişi almışlar"
FETÖ operasyonları hakkında bilgi veren Bakan Özlü, "TÜBİTAK bizim bakanlığımızla ilgili bir kuruluştur. Geçen dönemde burada malum yapının çok ciddi çalışmaları olmuştu. 2011 -2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 707 kişi almışlar.”diye konuştu.
TÜBİTAK'ın 4 bin 500 personel sayısının olduğu düşünüldüğünde aşağı yukarı yarısının, 2 yılda alındığını ifade eden Bakan Özlü, “Şimdi ciddi bir çalışma başlattık. Dün itibari ile TÜBİTAK'tan 139 kişiyi çıkardık. Yine 28 istifa oldu. Çıkarılıp takibe alınacağını düşünen kişiler istifa ettiler. Toplam 167 ayrılma oldu dün itibariyle. Bir de bakanlık olarak olaylar başladıktan sonra 560 çalışanı açığa almıştık. Bunlardan da bizim bakanlığımızdan 63 kişiyi devletten tamamen çıkardık. Yine KOSGEB'ten de 47 kişiyi uzaklaştırdık, devletten tamamen çıkardık." şeklinde konuştu.
Bakan Özlü, basın mensuplarının '2 yıl içinde bin 707 kişinin hepsinin FETÖ ile bağlantılı olup olmadığı' sorusuna, "Bunların üzerinde çalışıyoruz. Hepsi değil belki ama büyük bir çoğunluğunun öyle olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.(Zeki Aras –İLKHA)