Bakan Selçuk: Türkiye'de 10 binden fazla tasarım ve beceri atölyesi açtık

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "10 binden fazla atölye açtık Türkiye'de. Buna tasarım beceri atölyeleri diyoruz. Burada yetişen çocuklarımızın binlercesi TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlanıyorlar." dedi.

Bakan Selçuk, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Kendin Yap Atölyesi Uluslararası Farkındalık Festivali"ne çevrim içi katıldı.

Bilimsel ve teknolojik becerileri yüksek bireylerden oluşan toplumların, refah seviyesi bakımından daha ileri noktalara taşınabildiğini belirten Selçuk, bu sebeple eğitim sisteminde bir dönüşümü ortaya koymanın, dünyadaki bu değişimlere ayak uyduran ve uyum sağlayan bakış açısı geliştirmenin kritik hâle geldiğini söyledi.

Selçuk, Bakanlığın bu kapsamda açtığı 10 bini aşkın Tasarım Beceri Atölyeleri'nin 2 bin 500'ünde otomasyon, robotik kodlama ve üç boyutlu çalışmaların yapılabildiğini aktararak burada yetişen öğrencilerin TEKNOFEST gibi yarışmalara hazırlandığını kaydetti.

Bütün bu beceri alanlarının hepsini derinlemesine inceleyen ve işleyen çok sayıda bilim ve sanat merkezleri bulunduğunu hatırlatan Selçuk; bu çalışmaları, okullar arasındaki farklılıkların azalması noktasında önemsediklerini vurguladı.

"15 bin 300 EBA Destek Merkezi bulunuyor"

Bakanlığın web sitesindeki bilgiye göre Selçuk, 15 bin 300 EBA Destek Merkezi ile dijital araştırma ve dijital üretim alanında çalışmalar yapılmasına fırsat verdiklerini bildirerek şunları söyledi:

Bugün EBA'dan özel okul öğrencileri de dâhil olmak üzere okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler faydalanabiliyor. Kişiselleştirme işleriyle her öğrenciye özelleşmiş ara yüz ve içerikler sunmanın yanı sıra akıllı öneri sistemiyle de öğrencilerin performansına göre içerikler, sistem tarafından öneriliyor. Bütün bu çalışmalar aslında öğrencilerimizin, en doğudan en batıya hangi koşulda olursa olsun akranlarıyla aynı imkânlarla, en doğal hakkı olan eğitim hizmetini son teknoloji olanaklarıyla almasını sağlamak ve bunu başarmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz.

Eğitimin bir anlamda geleceğin kodlarını yazmak olduğuna değinen Selçuk, "Kendin Yap Atölyesi Uluslararası Farkındalık Festivali" sürecinde bilgilerini ve görüşlerini paylaşacak meslektaşlarına eğitim ekosistemine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem: Kıyafet yönetmeliği değişti
20 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı
9 günlük ara tatil bitti: 20 milyon öğrenci okula döndü
Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor
HÜDA PAR: MEB'in verdiği ücretsiz kaynakların çeşitliliği ve içeriği zenginleştirilmeli