Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde Bakan Karaismailoğlu, Başakşehir - Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı Projesini bu yılın sonunda halkın hizmetine sunmayı planladıklarını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’u Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri haline getirmek için dev ulaşım projelerini birer birer hayata geçirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerin, doğrudan İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet eden dev eserler olarak tarihteki yerini aldığını anımsattı.
Karaismailoğlu, “İstanbulluların hizmetine sunduğumuz Marmaray ve banliyö hattı ile Levent-Hisarüstü Metrosu’nun uzunluğu tam 80 kilometredir. İstanbul’da an itibariyle; Gayrettepe-Kağıthane Havalimanı Metrosu, Halkalı-Başakşehir- Arnavutköy Havalimanı Metrosu, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı Metrosu ve şu an incelemesinde bulunduğumuz 6.2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’nın da dahil olduğu 91 kilometre uzunluğunda metro hattı yapımına daha devam ediyoruz.” diye konuştu.
İstanbul’un raylı sistem ağının 251 kilometre olduğunu ve yapımı devam eden projeler bittiğinde bu rakamın 342 kilometreye yükseleceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, 342 kilometrenin yüzde 50’sini İstanbul’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınız kazandırmış olacağını kaydetti.
Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı özellikle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne alternatif bir ulaşım güzergahı oluşturması açısından ayrı bir önem arz etmektedir. Bildiğiniz üzere bu hastanemizin yollarını yapması gerekenler yapmadığı için bakanlık olarak biz yaptık. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bir ay gibi kısa bir sürede karayolu bağlantısını sağlayıp hizmete sunduk.”
Maalesef, 22 Mayıs 2020’de burayı devraldığımızda 6,2 kilometre uzunluğundaki hattın sadece yüzde 5’lik kısmı tamamlanmıştı. Derhal hız verdiğimiz çalışmalar sayesinde büyük bir mesafeyi çok kısa sürede kat ettik. Geçtiğimiz Ekim ayında ikinci TBM Makinasını da çalışmalara katarak fiziki gerçekleşme oranını bugün itibariyle yüzde 36’ya çıkardık. 3 bin 298 Metre uzunluğundaki TBM Tünel imalatlarının 2 bin 626 metresini yani yüzde 80’ini tamamladık. 5 bin 430 metre NATM Tünel imalatlarının da 3 bin 41 metresini yani yüzde 56’sını tamamladık. Proje kapsamında 43 bin 729 metrekare kapalı alan imalatı ve 9 bin 923 metre ray imalatı yapacağız. Şu anda projemiz kapsamında yaklaşık iki bin 500 kişi istihdam edilmektedir.”
Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi -Kayaşehir Metro Hattı Projesini bu yılın sonunda halkın hizmetine sunmayı planladıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde devam etti:
“Devraldığımız günden itibaren yüzde 5’lik kısmının dışında yüzde 95’lik kısmını 18 ayda bitirmeyi hedefledik. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi -Kayaşehir Metro Hattı, Kayaşehir İstasyonu’nda yapımı yine bakanlığımızca devam eden Halkalı-Başakşehir Havalimanı Metro hattı ile entegre olacak ve bölgenin havalimanına ve Marmara’ya ulaşımı metro ile sağlanmış olacaktır. Bakırköy– Kirazlı Metro Hattı’nın projemizin de tamamlanması ile birlikte Bakırköy sahilden Çam ve Sakura Hastanesi’ne kesintisiz ulaşım sağlanmış olacaktır. Başakşehir - Çam ve Sakura Hastanesi ve Kayaşehir Metro Hattı da Bakırköy sahilden Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Başakşehir’den hastaneye ulaşımını sağladığı gibi yeni havalimanı ve Marmaray’a da kesintisiz bir ulaşım aksı sağlamış olacaktır.”