Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlandı.
Buna göre Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılım şöyle:
Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı kurum ve kuruluşlar
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri ile bağlı kurum ve kuruluşlar
TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesi, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF).
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e bağlı kurum ve kuruluşlar
Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşlar
Hükümet Sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri ile bağlı kurum ve kuruluşlar
Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi,100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görevleri ile bağlı kurum ve kuruluşlar
İnsan hakları ve ilgili konular ve insan hakları ile ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.
Ayrıca, Avrupa Birliği Makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere Heyeti Başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevi Avrupa Birliği Bakanı'na verildi. Kamu görevlileri sendikalarıyla ilgili faaliyetlerin koordinasyonuyla kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu da Başbakan adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek. (İLKHA)