Başka Bir Dünya Mümkün mü?

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği çatısı altında faaliyet gösterteren "Genç Gönüllüler", "Yeryüzü Notları-Başka Bir Dünya Mümkün" adıyla bir konferans düzenledi.

BURSA- Bursa İHH İnsani Yardım Derneği çatısı altında faaliyet göstermekte olan "Genç Gönüllüler" in yapmış olduğu davet üzere Bursa'ya gelen Yusuf Armağan, Ördekli Kültür Merkezinde "Yeryüzü Notları -Başka Bir Dünya Mümkün" adıyla bir konferans verdi.

 

Bursa İHH Başkan Yardımcısı Halil Asa'nın kısa bir selamlama konuşması ile başlayan program, Yusuf Armağan'dan önce kürsüye gelen Dr. Ahmet Demirçak son İsrail saldırıları dolayısı ile Gazze'ye gidişini ve oradaki gözlemlerini paylaşması ile devam etti.

 

Daha sonra kürsüye gelen Yusuf Armağan, gündelik hayatlarında sıradanlaşmış bir söylem haline gelen selamın, İslam coğrafyasında dolaşırken ne denli büyük bir anlama sahip olduğu vurgusu ile selamın gittiği her yerde kapıları açan bir anahtar gibi olduğunu belirtti.

 

İnsanın en büyük probleminin "özgürlük problemi olduğunu söyleyen Armağan, emperyalist güçlerin Müslüman coğrafya da insanların fiziksel özgürlüklerini kısıtlamaktan ziyade, hayal kurma ve düşünme melekelerine ket vurduğunu söyledi. Bu vesile ile Müslüman coğrafyada sınırların kalkmasının hayal dahi edilemediğini vurguladı.

 

İHH'nın kişisel düşünce yolculuğunda büyük ufuklar açtığını söyleyen Armağan, "İHH ile birlikte dünyanın birçok ülke ve bölgesini dolaştım. Gördüklerim beni 'yeni bir dünyanın mümkün olduğuna' inandırdı. Halklar nazarında sınırların olmadığını, İHH'nın 20 yıllık faaliyetlerinin Müslümanların bir araya gelebilmeleri açısından, İslam Coğrafyasındaki Müslümanlara ufuk kazandırdığını ifade etti.

 

"Fıkıh üzerinden ümmetçilik yapılamaz" diyen Armağan, Kur'an'ın temel ilkeleri haricinde, ameli noktalardaki farklı anlayışların birer renk ve kazanım olduğunu söyledi. Biz farklı coğrafyalardaki kardeşlerimizi oldukları gibi kabullenmezsek "ümmet" fikrinden bahsedilemeyeceğini ifade etti.

 

Armağan, küreselleşmenin ekonomik ve siyasal açıdan tamamlandığını, geriye bir tek kültür farklılığının kaldığını ve Müslümanların farklı kültürlerini muhafaza etmek suretiyle direniş gösterebileceklerini ifade etti. Bangladeş'teki bir mülteci kampındaki çocuğun açlıkla karşı karşıya olmasına rağmen, kendisinden facebook hesabını istediğini nakleden Armağan, "eğer biz gitmez isek başkaları onların zihinlerine girecektir" dedi.

 

Konferansın sonunda ise Armağan "Hz. Peygamber'in" (sav) peygamberlikten önce de 'el-emin' olduğunu vurgularken, 'kime güveneceğimizi bilmiyoruz' ifadesinin toplumsal olarak kendimizi güvende hissetmeme probleminin dışavurumu olduğunu söyledi.

 Armağan konuşmasına şu ifadelerle son verdi: "biz başkalarının ne derecede güvendiği bir kişiliğe sahibiz, biz güvenilir bir insan mıyız?" Eğer bu soruya evet diyebiliyorsak, güvenlik problemimiz kalmamış demektir. Bunun için ise Hz. Peygamberin "el-emin" sıfatıyla donanmak zorundayız"

 

Konferansa katılım yoğun olurken, açılan stantlarda İHH ve İHH'ya bağlı faaliyet gösteren İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneğinin tanıtım materyalleri dağıtıldı. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bursa Haberleri

Helal akreditasyon nedir, Neden önemli?,
Soluk borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti
Tarım işçilerini taşıyan minibüs direğe çarptı: 13 yaralı
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 16 gözaltı
Hastasından "ameliyat parası" isteyen doktorun 10 yıla kadar hapsi istendi