Karma eğitimin 28 Şubat sürecinde dönemin Mili Eğitim Bakanı tarafından bir genelge ile dayatıldığını hatırlatan Şuurlu Öğretmenler Derneği Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, ahlaki yozlaşmaya sebebiyet veren ve batının kurtulma çalıştığı karma eğitimine son verilmesi gerektiğini belirtti.
Kız ve erkek öğrencilerin aynı ortamda eğitim aldığında bir birinden olumsuz etkilendiğini vurgulayan Kalkan, Batı'nın bunu çok iyi analiz etiğini söyleyerek, ondan kurtulmanın yollarını aradıklarını ifade etti.
Kalkan, "2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamısıyla beraber şu anda gündemde tartışılan karma eğitim konusu var. Bilindiği gibi karma eğitim; Batı eğitim sistemini içinden gelen bir modeldir ve Batı şu anda bu eğitim sistemi sorguluyor. Sistemin zararlarını gördü, bu sistemi nasıl kaldırabiliriz çabası içerisinde bulunuyorlar. Neden bunu sorgulama ihtiyacı duyuyor? Çünkü Batı, karma eğitimin öğrencilere ne tür zararlar verdiğini analiz etti. Nedir bu zararlar? Kız ve erkek öğrenciler aynı ortamda eğitim aldığında bir birinden etkileniyor." dedi.
Ergenlik çağına gelmiş çocukların aynı eğitim ortamında aynı dersi gördüğünü ve birbirlerinden olumsuz etkilendiğini ifade eden Kalkan, bu durumun bir flört ortamı oluşmasına zemin hazırladığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Bu şekilde cinsel tacizler artıyor, sık sık kızlı erkekli kavgalar meydana geliyor. Şu anda bahsettiğimiz durum bizim okullar içinde geçerlidir. Bizim okullarda ortaya çıkan sıkıntıların büyük bir bölümü kız ve erkek ilişkilerinden meydana gelen kavgalardır ve bizim medyada yayınlanan diziler sayesinde de bu kavgalar adeta körükleniyor. Şu an dizilerin büyük bir bölümü kız ve erkek ilişkilerini yoğun bir şekilde işliyor ve bu diziler içerisinde kız ve erkek ilişkilerinin olmadığı hiçbir dizi yok, maalesef bu durumdan oldukça mustaribiz."
"Okulumuz da karma eğitim verilmediği için mutluyuz"
Okulların bu durumunu gören muhafazakâr ailelerin kızlarını okula göndermek istemediğini belirten Kalkan, "Aileler, okullarda kavga ve taciz olduğu için haklı olarak yollamıyorlar. Kendi okulumuzdan bir örnek vermek istiyorum. Bizim okulumuz sadece kızlara eğitim veren bir okuldur. 450-500 öğrencimiz var ve şimdiye kadar bu sıkıntıların hiç birini Allah’a şükürle olsun görmüş değiliz. Çünkü okulumuzda karma eğitim verilmiyor ve bu durumdan oldukça mutluyuz. Aynı şekilde bu eğitim sisteminin bütün okullarda yaygınlaşmasını istiyoruz." şeklinde konuştu
“Bakanımızdan karma eğitim genelgenin iptal edilmesini istiyoruz”
Karma eğitim sistemi 2000 yılında 28 Şubat dönemi ile beraber dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafın da bir genelge ile zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Kalkan, "2018-2019 eğitim yılına yeni bir bakanla başlarken -tabi buradan kendisine hayırlı olmasını diliyoruz- bakanımızdan bu genelgenin acil bir şekilde iptal edilmesini istiyoruz. Hem karma eğitim ile ilgili sıkıntıların hem de eğitimin diğer alanlarıyla ilgili sıkıntılara kalıcı çözümler getirilmesini talep ediyoruz. Bizler; ‘eğitimin milli olmasından yanayız.’ Milli Eğitimin AB ve ABD normlarında kurtarılmış, milli ve adına yakışır bir şekilde işlev görmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Eğitimde önemli olan çocuklarımızın kalbine ne koyacağımızdır"
"Eğitimde önemli olan çocuklarımızın kalbine ne koyacağımızdır" diyen Kalkan son olarak şunları kaydetti:
"Bizim eğitimde çocuklarımızın kalbine koyacağımız öncelikli eğitim, Allah, Peygamber ve Vatan sevgisidir. Bu manevi eğitim verildiği zaman Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla dile getirdiği iyi ve güzel Asım’ın neslini oluşturabiliriz. Biz milli eğitimde önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Karma eğitim ortadan kalktığı zaman şu farklılıklar ortaya çıkıyor. Kız erkek olmadığı zaman kendini öğretmene çok iyi bir şekilde ifade edebiliyor. Erkeğin etkisinde kalmıyor, aynı şekilde erkek de kız arkadaşına hava atmak için öğretmeni bozmuyor, hava atacağı kız öğrenci yok. Çünkü ergenliğin psikolojisinde bu tür tavırlar takınmak var. Birimiz hava atalım öğretmeni bozalım, şu kavgalara girelim, gibi tavırların hiç biri yok. Dolayısıyla kız ve erkek öğrenciler tüm meşguliyetini derse veriyor. Bu şekilde başarı kendi kendine artıyor; ama karma olduğu zaman birbirleri ile meşgul oldukları için başarı ister istemez düşüyor. Dizilerde ne görüyorlarsa aynı espri, aynı kaba ve küfür sözleri, aynı davranışla aynı giyim tarzını benimsiyor. Bizim kültür ve değerlerimize hiç yakışmayan davranışlarda bulunuyorlar ve bu bizim değerlerimizin, kültürümüzün yozlaşmasına sebep oluyor".
İLKHA