Batman Üniversitesi Avustralya'da Düzenlenen SCU &Huawei Eğitim Zirvesi 2015 etkinliğinde temsil edildi. SCU-Huawei işbirliğiyle düzenlenen Akıllı Eğitim Ekosistemleri’nin gelişiminin tartışıldığı, “Eğitim Zirvesi 2015” etkinliği, 3-5 Eylül 2015 tarihlerinde Queensland, Gold Coast Avustralya’da gerçekleştirildi. Türkiye'den 7 üniversitenin katıldığı etkinlikte Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından temsil edildi.
Eğitime ilgi büyüktü
Etkinlikte, herkesin her an faydalanmasına açık hayat boyu eğitimi temel alan sanal kampüs ortamlarının örnekleri incelendi. Seminerlerde, yeni nesil sanal kampüsler arasında sınıf, materyal ve eğitimcilerin dijital yollarla paylaşılması ve bireyin kişisel yapısına uyumlu eğitim materyallerinin geliştirilmesini temel alan yeni rol modelleri anlatıldı. Sanal ortamda eğitimin temelini oluşturacak eğitim materyalleri ve sınıf ortamlarının oluşturulması için belirli standartların geliştirilmesi gerektiği hususuna görüş birliği ortaya çıktı. Avustralya East Coast, Singapur, Çin ve Yeni Zellanda’da kampüsleri bulunan Southern Cross Üniversitesinin bu kampüsleri coğrafik mesafelerden bağımsız olarak birleştirme fikrine dayalı olarak geliştirmiş olduğu bilişim tabanlı sanal sınıf sistemlerinde testler yapıldı. Kampüsteki sistemlerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşmacılar tarafından dile getirildi.
Batman Üniversitesini temsilen etkinliğe katılan Sistem Çözümleri Mühendisi Hafzullah İş; “Yeni nesil eğitim; Bireyin yer, zaman ve ortamdan bağımsız olarak gelişimini temel alacaktır. Tamamen bilişim tabanlı sistemlerin kullanılacağı akıllı sınıf ve sanal kampüslerde coğrafya, kültür ve geleneklerden bağımsız bilimsel eğitim modeline dönüşümünü içeren uluslararası ilişkisel materyal paylaşımına dayalı olacaktır. Bilgisayar kullanımına dayanan yeni eğitim modeli dil ve coğrafya bağımsız olarak herkese her an hayat boyu gelişim imkânı tanıyacaktır.” diye konuştu.
Eğitimde sanal devri
Hafzullah İş açıklamasının devamında; “Sanal sınıflara istediğiniz an katılabilecek, eğitimcinizi seçebilecek ve en önemlisi dersin içeriğine göre sizin için en uygun olan dinleme, okuma ya da interaktif öğrenmeye dayalı herhangi bir modelini seçebileceksiniz. Dersinizi bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da telefonunuzdan takip edebileceksiniz. Bu yeni nesil eğitim modellerinde öğrenci-aile-eğitimci interaktif olarak etkileşim içerisinde bulunabilecektir. Bunu daha net ifade etmek gerekirse; insanlığın bilgi birikimi bilişim temelli eğitim rol modelleri ile bireylerin parmaklarının ucunda olacaktır. Daha akıllı, daha donanımlı ve daha ileri bir dünyayı hedef alan bu rol modelleri özellikle bizim coğrafyamızı olumlu yönde çok etkileyecektir. Üniversitemize ve öğrencilerimize ileri eğitim modellerini kazandırmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)