Batman’da arı yetiştiricilerine destek duyurusu

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arı yetiştiricilerine yüzde 60 oranında hibe desteğinin verileceğini duyurdu.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Arıcılık Yatırımlarının Desteklenmesi” kapsamına arı yetiştiricilerine yüzde 60 oranında hibe desteğinin verileceği duyuruldu.

Batman’ın “Arıcılık Yatırımlarının Desteklenmesi” kapsamına alındığı belirtilen açıklamada, “Desteklemeler için müracaatların il müdürlüğümüzde 19 Temmuz 2017 tarihinden itibaren kabulüne başlanacak, 18 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimi itibariyle sonlandırılacaktır. Arıcılık Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında hibe oranı yüzde 60 olup arıcılık desteklemesinde makine alet-ekipman için ödenecek hibe desteği 5 bin TL'yi geçmemektedir. Desteklemeye başvuracak yetiştiricilerin, AKS'ye kayıtlı en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişiler desteklemelerden yararlandırılır.” denildi.

Destekten faydalanmak isteyenlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği kaydedilen açıklamada, “Destekleme konuları; bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsamaktadır. Yetiştiriciler 3 yıl süre ile faaliyetini sürdüreceğine ve almış olduğu makina, alet ve ekipmanı bu süre boyunca işletmesinde faal tutacağına dair taahhütname vermeleri gerekmektedir. Yetiştiricilerin il/ilçe müdürlüklerimize başvurmaları halinde ayrıntılı bilgi alabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA






 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım Ve Hayvancılık Haberleri

Hububat alım fiyatları açıklandı
Hububat hastalıklarına karşı nelere dikkat edilmeli ve ne yapılması gerekir?
Son dönemde yağan yoğun yağışların zirai, ürünlere toprağa ve su rezervlerine faydası var mı?
Tarımda 22 yıl sonra ilk kez sayım yapılacak
TMO tarihinin en yüksek hububat alımını gerçekleştirdi