Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu ve Özel Hastaneler ile Toplum Sağlığı Merkezinde ve ilçe Devlet Hastanelerinde 'Aşı Uygulama Odası' oluşturup aşı uygulamalarının yapılacağı hastanelerde tüm tedbirler alındı.
Aşılama çalışmalarıyla ilgili Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Aşı odaları, aşı için gelenlerin diğer hastalarla temas etmemesi için polikliniklerden uzak bir noktada oluşturulmuştur. Aşı olanlara, aşının ardından herhangi bir olumsuz durumda müdahale edilmesi için aşı odalarının yanında müdahale odası da bulunmaktadır. Öncelikle sağlık personeli aşılanacaktır. Hastalar birbiriyle temas etmeyecek şekilde gelip aşılarını olabileceklerdir.” denildi.
“30 dakika gözetim altında kalınıyor”
Açılamada, “Yan etki ya da alerji durumunda müdahale etmek amacıyla aşı yapıldıktan sonra 30 dakikalık sürenin hastanede geçirilmesi önerilmektedir. Olumsuzluk yaşanması halinde aşı polikliniklerinin hemen yanında müdahale odası ve gerekli ilaç bulundurulmaktadır. Kişiler e-Nabız üzerinden veya AŞILA yazıp 2023’e SMS göndermeleri halinde aşı yapılmasına uygun olanlar MHRS üzerinden randevu alarak aşı yapabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.