Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, İl Ticaret Müdürü, OSB Müdürü, KOSGEB İl Müdürü, Batman Ticaret Odası Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve TÜMSİAD Batman Şube Başkanı ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, kurul üyelerinin kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar ele alındı.
Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin sadece ulusal politikalarda değil, bölgesel inovasyon politikalarında yer almasını gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, “Birçok ülkede ulusal ve bölgesel yönetimlerin bilim ve teknoloji politikalarında, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik edici mekanizmalar bulunmaktadır. Ulusal kalkınmanın yanı sıra bölgesel kalkınmada üniversite-sanayi işbirliğinin etkisi önemli bir unsur olarak görülmektedir.” dedi.
Vali Deniz, “Gelişmiş ülkelerde üniversitelerin, bilgiyi teknoloji ile bütünleştirmiş çok önemli çalışmaları mevcuttur. Önemli olan devletin üniversitelere ve sanayi kuruluşlarına teşvik edici ve destekleyici alanlar açmasıdır. Ülkemizde son zamanlarda ar-ge yatırımlarına ciddi teşvikler verilmeye başlandı. Bu rekabet için çok önemlidir. Üniversitelerin amaçlarından biri de rekabetçi, katma değeri yüksek ürün ürütmektir. Bunu da ancak üniversitelerimiz ve sanayi kuruluşlarımızın ar-ge çalışmaları ve devletimizin de desteği ile başarabiliriz.” diye konuştu.
Batman Üniversitesinin içinde kurulması planlanan teknopark çalışmalarının kısa sürede sonuç alınacağına inandıklarını söyleyen Vali Deniz, “Üniversitenin içerisinde sanayi ile bütünleşecek, bilgi ve teknoloji üretecek birimin kurulması, ilimiz açısında çok önemli bir gelişmedir. Üniversitemiz bünyesinde bu bilgi ve teknolojiyi üretecek teknik fakültemizin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Üniversiteyi şehir ile bütünleştirerek, bunun yanında şehrin bütün dinamiklerini harekete geçirdiğimizde daha güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların işbirliği içerisinde yapacakları çalışmalar ele alarak değerlendirdi.
İLKHA