Batman Ticaret Borsasının ev sahipliğinde yapılan toplantıda, tarımsal üretim verimliliği, depolama sıkıntıları, alternatif tarım ürünleri, anız yangınları ve kaçak hayvan kesimlerinin önlenmesi gibi tarım ve hayvancılık konularının konuşuldu.
Toplantıya Vali Yardımcısı Cihat Arık, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Toprak Mahsülleri Ofisi Müdürü Abdurrahman Güneş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Borsa yöneticileri, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği temsilcileri, Batman Tarım ve Hayvancılık Birlikleri temsilcileri ile Batmanlı çiftçiler katıldı.
Toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, bu güne kadar Batman’ın tarım ve hayvancılık ile ilgili dile getirilen sorunlarına çözüm yolları aranmasına rağmen, istenilen düzeyde ilerleme kat edemediklerini belirtti. Düzenlenen bu toplantı sayesinde tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm kamu kuruluşu ve STK temsilcilerinin bir arada olduğu geniş bir katılımla sorunların daha net tespit edilip, daha hızlı ve makul çözüm yolları üretilebileceğini ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas ise konuşmasında, daha önce farklı illerde bu tür toplantıların gerçekleştiğini, Batman için ilk defa böyle bir girişimin olduğunu belirterek, Batman Ticaret Borsasına teşekkürlerini sundu. İl Müdürlüğü olarak toplantıda gelen taleplerin tek tek değerlendirileceğini dile getiren Kıyas, bu tür toplantılarda, sorunların çözümüne götürecek tek bir ipucunun bile oldukça önemli olduğunu vurguladı.
Vali Yardımcısı Cihat Arık da konuşmasında, Batman için böyle bir toplantının oluşturulmasının sevinç verici olduğunu belirterek, Batman’ın her şeyden önce bir tarım şehri olduğu unutulmaması gerektiğini vurguladı. Batman’ı tarım ile beraber sanayi şehri haline getirmenin yolunun, tarım ve hayvancılığı geliştirerek sanayi ile entegre edebilmekten geçtiğini ifade eden Arık, bu amaçla yapılan projelerin ciddiye alınması gerektiğini, her şeyden önce tarım ve hayvancılık ile ilgili bilinçlenmenin esas olduğunu söyledi.
Katılımcıların sorunlarını anlatmaları ve çözüm önerileri için fikirlerin paylaşılması ile devam eden toplantının sonunda, katılımcıların talebi üzerine, 3 aylık periyotlarla toplantıların tekrarlanması kararlaştırıldı. (İLKHA)