Belediye Başkanı Osman Güder’in de katıldığı üstü açık tur otobüsüyle gerçekleştirilen gezi sırasında; Derme Deresi Islah Projesi, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi civarındaki Belediyeye ait 130 bin metrekare alana kurulu süs bitkisi, ağaç, mevsimlik çiçek ve rulo çim üretimi tesisi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Yeşilçam Sosyal Tesisi ve Trafik Eğitim Parkı ile İspendere İçmeleri gezildi.
Belediye Başkanı Osman Güder, yapılan gezide belediye olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
İlk olarak Derme Deresi Islah Projesi'nde başlayan gezide Güder, Şehit Fevzi Mahallesi mevkiinde ıslah edilen dere kenarında yapılacak rekreasyon projesi hakkında da bilgi verdi.
Dere üzerinde HES de planlandığını kaydeden Güder, projede köprü, yeşil alanlar, oturma yerleri, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, macera parkı, sosyal tesis, gölet, şelale ve açık hava tiyatrosunun yer alacağını belirtti.
Güder, mahallede deprem nedeniyle riskli alan ilan edilen bölgede de konut yapımının ihale edildiğini ve buraya 679 konut yapılacağını kaydetti.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi civarındaki 130 bin metrekare alana kurulu belediye ait tesiste süs bitkisi, ağaç, mevsimlik çiçek ve rulo çim üretimi yaptıklarını ve bu sayede yüzde 80'lik tasarruf sağladıklarını aktaran Güder, ilçe sınırlarındaki dezavantajlı 3 yerleşime kurdukları gençlik merkezlerinin çalışması hakkında da bilgiler verdi.
Engelsiz Yaşam Merkezi, Yeşilçam Sosyal Tesisi ve Trafik Eğitim Parkı'da da yapılan çalışmaları da anlatan Güder ve beraberindeki gazeteciler, TOKİ tarafından kırsal Bulutlu Mahallesi sakinlerinin taşınması için yapılan 28 köy konutu da gezerek, son olarak İspendere İçmelerine gidildi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Güder, İspendere’de 20 odalı otelin yapılacağı bölgede GES Projesi ile ısıtılacak suyun otele verileceğini aktardı.
Güder, belediye olarak Çevre Yolu altına ağırlıklı yatırım gerçekleştirdiklerini ve dezavantajlı mahallelere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Yapmış olduğumuz çalışmaların hepsi vatandaşlarımıza katkı sağlamak üzere yapıldı. Bilindiği üzere şehirlerin doğu tarafları genelde batı ile kıyasladığınızda biraz daha gelişmede problem yaşarlar. Biz de özellikle bu problemi ortadan kaldırma adına yıllardır seçimlerden öncede hep bu konuyu işledik. Deniliyor ki, Malatya'da bir elitler, bir de garibanlar vardır. Elitler çevre yolunun üzerinde, garibanlar ise çevre yolunun altında otururlar. Hep hizmetler çevreyolunun üzerine gider. Biz geldiğimizde şunu dedik. Bölgeler arası gelişmişlik farkını, insanlar arası gelişmişlik farkını kesinlikle ortadan kaldırmamız lazım. Malatya'ya dışarıdan gelen göç geliyor ve gelen göçün çoğunluğu Battalgazi olarak biz alıyoruz.”
Güder, “Biz yaşlıları ve çocukları sevindirmeye çok önem veriyoruz. Bunları sevindirdiğinizde haliyle toplumda sevindirilmiş olur. Geldiğimiz ilk andan itibaren biz halk için siyaset yapacağız. Bir siyasi parti için siyaset yapmayacağız. Biz sadece ve sadece o bölgede yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmak için siyasi hayatımıza mal olsa dahi biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz dedik. Çünkü amacımız Battalgazi'yi insanların yaşam için tercih ettiği bir yer haline getirmektir. Şu an belediye öyle bir kurum ki milli eğitimin, sağlığın, ulaşımın, sosyal politikaların, problemi sizi buluyor. Biz Battalgazi'de yaklaşık 8 tane okulun temelini attık. Arsalarını biz belediye olarak tahsis ettik. Sağlık merkezleri için yine belediyemizden arsa tahsis ettik. Örneğin adamın dişi ağrıyorsa buna koşacak olan sensin. Evinde kanalizasyonu tıkanmışsa koşacak olan sensin. Onun derdiyle ilgilenecek sensin. Biz bu parola ile yola çıktık. Her gün televizyona çıkıp reklam yapmaktansa gidip vatandaşa dokunacağız. Hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Takdiri de biz vatandaştan alacağız. Bu anlayışla yolumuza koyulduk çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” dedi.